Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procedura în premieră, în România Doctorul Denis Amet, originar din Constanța, a implantat un defibrilator complet extra-cardiac

ro

17 May, 2021 19:53 11816 Marime text
  • Dr. Denis Amet este originar din Constanța și face parte din echipa ARES, unde efectuează periodic proceduri complexe de aritmologie.
Un pacient care suferă de o boală cardiacă ereditară rară a beneficiat, în premieră, la București, de un defibrilator automat complet extra-cardiac.

Tehnologia este folosită deja de câțiva ani în spitalele din străinătate, iar acum va fi disponibilă și pentru pacienții din România, la ARES, scrie Antena 3.

Investigațiile amănunțite au arătat că pacientul care a beneficiat de noul dispozitiv suferă de sindromul Brugada, o aritmie cardiacă ereditară rară, care poate duce la deces subit.

Având în vedere profilul pacientului, echipa ARES, condusă de dr. Denis Amet, medic specialist în cardiologie și aritmologie, a decis, în acest caz, implantarea unui defibrilator special - sistemul BOSTON EMBLEM™ S-ICD.

Dr. Amet a făcut două incizii, una la nivelul sternului, iar cealaltă în zona toracica laterală stângă și a creat un „buzunar” pentru dispozitiv, precum și calea pentru sonda acestuia.

La detectarea unor bătăi neregulate ale inimii amenințătoare de viață, dispozitivul trimite un șoc electric mușchiului cardiac, restabilind ritmul normal.

„Marele avantaj e că acest sistem este complet extra-cardiac, subcutanat, astfel încât orice complicații ale sistemului nu complicații cardiace. O infecție a sistemului va fi o infecție subcutanată și nu o infecție a inimii”, explică dr. Denis Amet.


Cu acest tip de defibrilator, pacienții pot face sporturi care implică mișcări ample ale brațelor, precum culturism, tenis sau golf, contraindicate în cazul celor clasice.

Dr. Denis Amet este originar din Constanța și face parte din echipa ARES, unde efectuează periodic proceduri complexe de aritmologie. El practică medicina în Franța, la un spital din Paris și a montat, de-a lungul timpului, mai multe dispozitive de acest fel. 


Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală.

De-a lungul celor peste nouă ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii