Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procurorii DNA la Consiliul Județean Caraș-Severin. Anchete vizând vânzarea unui aparat RMN Spitalului Județean din Reșița

ro

14 Oct, 2024 14:00 225 Marime text
Foto ilustrativă
 
  • Procurori DNA se află, luni, în biroul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Procurori DNA se află, luni, în biroul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, potrivit Știri pe surse.

Potrivit sursei citate, cercetările vizează un aparat RMN vândut de Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Romeo Dunca a declarat pentru Express de Banat: „Cei care au încercat să mă lege de acest subiect s-au bucurat degeaba! Le punem la dispoziție toate documentele, dar eu nu am niciun fel de problemă!”.

În luna martie, un nou aparat RMN a fost inaugurat la Spitalul Judeţean din Reşiţa. „RMN-ul a fost achiziţionat într-un contract de parteneriat şi practic costurile date de catre spital sunt zero” a declarat managerul spitalului, Mircea Călin Lazar. Parteneriatul a fost încheiat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu o clinică privată din judeţul Ilfov.

UPDATE ora 13.47 - Procurorii DNA au descins și la Spitalul Judeţean Reşiţa de unde ridică documente. În dosar este cercetată vânzarea unui aparat RMN cu suma de 10.000 de euro, afirmă surse judiciare citate de News.ro.

Aparatul RMN ar fi fost vândut, susţin surse din rândul anchetatorilor, în timpul conducerii anterioare a Spitalului Judeţean Reşiţa, cu suma de 10.000 de euro, în ciuda faptului că proprietarul aparatului era Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi nu spitalul. CJ Caraş-Severin dăduse acest aparat în administrare unei societăţi.

UPDATE - Oficial de la DNA:
 
Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție -  Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în perioada 2023-2024.
 
În cursul zilei de 14 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate pe raza județelor Caraș-Severin și Olt, reprezentând două instituții publice precum și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.
 
În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”,  a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ultima ședință a Consiliului Județean Constanța. Desemnarea reprezentanților pentru Centrul Școlar „Albatros” (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii