Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produse expirate, meniul unitatilor de pe litoral

ro

17 Aug, 2004 00:00 922 Marime text
Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Constanta au efectuat, saptamana trecuta, o serie de controale, unele dintre acestea fiind realizate ca urmare a reclamatiilor primite la sediul OJPC. Un turist a sesizat faptul ca a primit la micul dejun lapte condensat cu termenul de valabilitate expirat. Controlul efectuat la SC "Euro Hotel & Suites" SRL Otopeni - restaurant "Orlando" din Venus, a demonstrat ca reclamatia era intemeiata. Inspectorii OPC au gasit noua cutii cu lapte condensat si 17,1 kg de costita afumata si salam italian cu termenul de valabilitate expirat. Produsele au fost retrase de la comercializare si denaturate in timpul controlului. Reclamatii au existat si cu privire la "Popasul Pescaresc", ce apartine societatii "Alexandra Roxana" SRL. Un turist a reclamat ca nu s-au respectat clauzele contractuale stabilite telefonic. Astfel, o persoana a rezervat, inainte de sezon cu doua zile, o camera cu frigider si televizor. In realitate, acestuia i-a fost repartizata o casuta care nu avea dotarile solicitate. Alte reclamatii au vizat societatea "Eforie" SA Eforie Nord, respectiv Restaurant "Mercur Saturn" si Restaurant "Vraja Marii". In cazul unitati din Saturn, turistii s-au aratat nemultumiti ca dupa ora 19.30, persoanele care au bonuri valorice nu mai sunt servite. Acest lucru a fost confirmat de controlul realizat de inspectorii OPC. Tot aici s-a mai descoperit ca se utiliza in prestarea de servicii 20 kg de oase de vita si 14 kg de carne de porc de lucru, in valoare de aproximativ zece milioane lei, cu miros nespecific si conditii igienico-sanitare necorespunzatoare. La cel de-al doilea restaurant, sesizarile au vizat lipsa unor preparate culinare din lista de meniu. In plus, inspectorii OPC au controlat alte doua unitati alimentare la care au descoperit foarte multe deficiente. In urma controlului efectuat la SC "Agroteam" SRL Constanta, brutaria din Jupiter, s-a descoperit ca personalul de lucru nu avea echipament de protectie, sita cernatorului era rupta, sifonul pardoselii din sectie era fara gratar si murdar de faina si resturi de aluat. De asemenea, painea era depozitata in navete insuficient igienizate, iar alte trei navete cu chifle erau depozitate direct pe paviment. Inspectorii au dispus sistarea temporara a activitatii, pana la remedierea deficientelor. Totodata, la braseria Pescarul din Cap Aurora, ce apartine societatii "Microget Services" SRL Constanta, inspectorii au gasit 90 de oua depozitate in cofraje murdare la o temperatura de 20 de grade Celsius si 3,2 kg de antricot de vita refrigerata, pastrata congelata. S-a constatat ca nu se respecta vecinatatea produselor. Pentru aceste deficientele, inspectorii au scos de la comercializare si au denaturat produse in valoare de peste un milion de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii