Produsele "Silvian", apreciate la nivel international
Produsele "Silvian", apreciate la nivel international
09 Mar, 2004 00:00
ZIUA de Constanta
931
Marime text
Reprezentantele cofetariei constantene, Valerica Novac si Ana Tudor, au castigat medaliile de argint si bronz la concursul "Lansarea preparatelor pe drumul gustului - Topul preparatelor 2004" din Italia * Cele doua au incantat juriul cu piese artistice din ciocolata
Intr-un cadru festiv, la sediul cofetariei "Silvian" a avut loc, ieri, un eveniment deosebit. Daca pana in prezent binecunoscutul maestru cofetar Silvian a oferit constantenilor nenumarate expozitii de preparate din zahar, fructe sau ciocolata, acesta le-a prezentat, ieri, jurnalistilor constanteni pe cele doua castigatoare ale concursului "Lansarea preparatelor pe drumul gustului - Topul preparatelor 2004", organizat in Italia. Este vorba de cei doi cofetari ai cofetariei "Silvian", Valerica Novac si Ana Tudor, care au castigat fiecare, pentru "piesele" realizate, atat medalia de argint, cat si cea de bronz. "Premiile pe care cele doua reprezentante ale cofetariei noastre le-au castigat dovedesc daruirea, indemanarea si profesionalismul angajatilor nostri", a declarat maestrul Silvian. Concursul international s-a desfasurat in intervalul 28 februarie - 5 martie, in cadrul caruia au participat 420 de concurenti din intreaga lume, aurul fiind castigat de reprezentantii Statelor Unite. In ceea ce priveste participarea cofetarului Valerica Novac, aceasta a castigat medalia de argint cu o piesa artistica din ciocolata, intitulata "In asteptarea Pastelui", si medalia de bronz cu piesa artistica "In asteptarea primaverii". Cele doua piese au necesitat o indemanare si o inventivitate deosebita, deoarece acestea aveau o inaltime de 1,20 metri si, respectiv, 80 de centimetri. La randul ei, Ana Tudor a impresionat juriul cu piesa din ciocolata "Dragostea este in inima tuturor", cu care a castigat medalia de bronz. Produsele de cofetarie prezentate au fost realizate dupa o idee a echipei cofetariei "Silvian", conceptul pieselor realizandu-se cu doar trei saptamani inainte de concurs. "Castigarea acestor medalii este un lucru deosebit, deoarece cele doua concurente au participat pentru prima oara la un concurs international si prestatia lor reprezinta un pas important si ne face sa gandim ca ne vom descurca din ce in ce mai bine si la urmatoarele campionate internationale", a mai spus maestrul Silvian. Potrivit declaratiilor patronului cofetariei "Silvian", in cadrul concursului s-a urmarit ca produsele prezentate sa aiba un gust si un aspect deosebit, precum si stabilitate buna pentru a ajunge intacte la masa. De asemenea, un accent mare a fost pus pe inventivitatea cofetarilor. Din partea Romaniei, la concurs au mai participat la proba individuala bucatarii Nicolae Busu, din Tulcea, si Nicoleta Paiu, din Brasov, care au prezentat preparate romanesti calde, din ingrediente meridionale. Cei doi au castigat, la randul lor, medalia de bronz. In luna octombrie, cele doua reprezentante ale cofetariei "Silvian" vor participa la olimpiada gastronomica internationala din Germania "IKA 2004".Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii