Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul de la Colegiul „SF. Sava” din București, acuzat de agresarea sexuală a doi elevi, a încercat să se sinucidă

ro

31 Jul, 2024 08:33 238 Marime text




 
  • Profesorul de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din București care este acuzat de violarea și agresarea sexuală a doi elevi de 16 și 17 ani, a încercat să se sinucidă.
Dascălul care predă Economie și este secretar științific la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din Ministerul Educației este acum în comă, după ce a luat mai multe pastille, potrivit știripesurse.ro.

Un apropiat a sunat la 112 să anunțe că profesorul are nevoie de ajutor medical. Un echipaj de ambulanță a ajuns la fața locului și l-a transportat pe Sorin Spineanu Dobrotă la Spitalul Floreasca.

Reținut pentru viol
Profesorul de la Colegiul Naţional 'Sfântul Sava' din Capitală şi şef serviciu la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie din cadrul Ministerului Educaţiei, a fost reţinut joi de procurori sub acuzaţia de viol şi act sexual cu un minor.
 
El a fost dus apoi în faţa judecătorului, cu propunere de arestare preventivă, însă magistratul a respins cererea şi a dispus plasarea profesorului sub control judiciar, pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara.
 
„Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Spineanu Dobrotă Sorin Paul. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Spineanu Dobrotă Sorin Paul, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 25.07.2024 şi până la data de 22.09.2024, inclusiv. Impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi; b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; c) să nu comunice cu persoanele vătămate, direct sau indirect. Supravegherea respectării măsurii controlului judiciar şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va face de către Secţia 12 Poliţie. Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore", se arată în decizia instanţei.
 
 
Citește și
 Știri RomâniaProfesorul de la Colegiul „SF. Sava” din București, acuzat că ar fi abuzat doi minori, plasat sub control judiciar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii