Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programari on-line pentru testare gratuita HIV sau hepatita

ro

27 Apr, 2010 03:36 6445 Marime text
În cadrul Policlinicii I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se pot face gratuit testări rapide pentru virusul HIV sau pentru hepatită. Acest program este finanţat de Centrul Baylor în parteneriat cu Fundaţia Baylor Marea Neagră şi se adresează oricărei vârste. Persoanele care au prioritate la testare sunt pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cei care au o programare confirmată on-line, pe site-ul www.test-hiv.ro sau www.test-hepatita.ro şi, nu în ultimul rând, cei care se adresează direct cabinetului.

Mai mult decât atât, persoanele care doresc testare în aceleaşi condiţii în afara programului acestui cabinet, se pot adresa Centrului de Excelenţă Fundaţia Baylor Marea Neagră, strada Prelungirea Liliacului numărul 10. „Peste 30 de persoane se adresează zilnic acestui cabinet, ceea ce înseamnă că tinerii au început să conştientizeze că este bine să îşi facă această testare, mai ales că rezultatul este confidenţial. Din cauza aceasta am introdus şi programările on-line. Avantajul acestei testări este că poţi afla dacă te-ai expus riscului de infectare în urmă cu trei luni, completând chestionarul de evaluare a riscului. Un test HIV pozitiv îţi permite să detectezi infecţia la timp şi să iei tratamentul care te ajută să rămâi sănătos", ne-a declarat psihologul Mihaela Mocanu.

De asemenea, Centrul Baylor asigură trei testări gratuite pe an aceleiaşi persoane, însă se plăteşte a patra testare care este solicitată în decursul a mai puţin de un an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii