Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de 10 milioane de euro Luni, se deschide Spitalul Modular, situat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

ro

18 Feb, 2024 12:29 1065 Marime text
  •  Autoritatea publică locală a recepționat Spitalul Modular în lina decembrie 2023.

  • Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

Luni, 19 februarie, va fi deschis Spitalul Modular, situat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, anunță Primăria Constanța.

Autoritatea locală a recepționat Spitalul Modular în lina decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar structura modulară reprezintă nucleul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, asigurând completarea serviciilor medicale pentru această unitate.

Spitalul modular este funcțional, dar va deveni operațional după ce Ministerul Sănătății va aproba noua structură a SCBI, care cuprinde alte 52 de paturi și serviciile de imagistică.

Contractul SCBI cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi adiționat cu noile servicii pentru a putea fi decontate. Primul pacient va fi primit după ce personalul va trece printr-un program de pregătire și va fi instruit să utilizeze noile instalații de ventilație.
Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10  sunt de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generație, cu farmacie și laborator.

Pentru prima dată, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase beneficiază de un RMN și un computer tomograf. Serviciile de imagistică, vitale de multe ori desfășurării actului medical, lipsind până acum cu desăvârșire.

Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează să demareze în acest an, după finalizarea spitalului modular. În acest moment, Contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificată în 1938 este semnat și are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fotoreportaj Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular (FOTO+VIDEO)

Primarul municipiului Constanța: „În următoarea perioadă, Spitalul Modular va fi gata să primească primii pacienți!“ (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii