Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Cei până în 35 de ani vor putea deveni militari voluntari. Pentru 4 luni de activitate, indemnizația ar fi de peste 16.000 lei

ro

10 Jul, 2020 00:00 2509 Marime text
  • Un proiect de lege aflat în transparență decizională la MapN reglementează situația militarilor voluntari
  • Orice tânăr sau tânără de până în 35 de ani poate aplica

Ministerului Apărării Naționale a publicat în transparență decizională pe protalul instituției un proiect de lege prin care orice persoană care locuiește în România, indiferent dacă este femeie sau bărbat, cu vârsta de până la 35 de ani va putea cere să participe la un program militar de bază, în calitate de militar voluntar în termen.
Durata pregătirii este de patru luni, în tot acest timp, militarii voluntari beneficiind, printre altele, de cazare gratuită, o indemnizație lunară și una suplimentară, la finalizarea pregătirii, de peste 16.000 de lei.

Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care nu a îndeplinit serviciul militar activ sau care este în rezervă poate deveni militar voluntar.
În perioada desfășurării programului de pregătire militară, cei înscriși vor beneficia de cazare, drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, dar și de o indemnizație lunară. În esență, vor beneficia de aceleași drepturi ca militarii în termen.

Doar cei care finalizează programul de pregătire militară vor primi o indemnizație suplimentară, ce reprezintă, de fapt, echivalentul a trei salarii medii brute pe economie. Centrele militare îi vor lua în evidență, introducându-i în rezerva operațională, la final.

Salariul mediu brut este de 5.429 de lei, iar cei ce vor termina pregătirea cu durata de până la patru luni ar putea primi, dacă ar face pregătirea în acest an, o indemnizație de peste 16.200 de lei.

Înscrierea în acest program de pregătire se va putea face în baza unui angajament pe propria răspundere a solicitantului declarat apt din punct de vedere psihologic și a unei adeverințe medicale (de la medicul de familie), care să certifice că este “clinic sănătos și nu este în evidență cu boli cronice”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii