Proiect de lege privind cinematografia, în dezbatere publică. Anunțul Ralucăi Turcan
Proiect de lege privind cinematografia, în dezbatere publică. Anunțul Ralucăi TurcanÎn temeiul Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Culturii supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 39 /2005 privind cinematografia.
În conformitate cu dispozițiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii, pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 30.10.2023, prin completarea Formularului pentru colectarea de propuneri și observații, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.
Iată anunțul făcut de Raluca Turcan:
Industria cinematografică deține o poziție importantă în cadrul culturii și economiei naționale și reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Culturii.
Am publicat astăzi proiectul de Lege privind modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 referitoare la cinematografie, o reformă ambițioasă care urmărește să aducă la zi sistemul nostru de cinematografie și să-l alinieze cu standardele internaționale actuale.
Cred că este crucial să ne concentrăm eforturile asupra promovării filmului românesc și a producțiilor de înaltă calitate artistică, care să reflecte valorile culturale, atât naționale, cât și europene, iar noul cadru de sprijin pentru calitate artistică își propune să încurajeze dezvoltarea tinerelor talente din industria cinematografică și să consolideze prezența noastră pe piața internațională de film.
Prin alinierea la normele europene și desecretizarea fazei concursului de scenarii, urmărim să asigurăm un sistem de finanțare transparent, clar și predictibil pentru producătorii și regizorii aflați la început de carieră și să maximizăm șansele acestora de a accesa oportunități de coproducție și finanțări internaționale.
Această reformă reprezintă încă un pas în angajamentul meu ferm pentru dezvoltarea unei industrii cinematografice robuste și prospere, capabilă să creeze opere de artă remarcabile și să promoveze cultura și identitatea noastră națională pe scena globală, contribuind astfel la consolidarea patrimoniului cultural și economic al țării noastre.- se arată în conținutul mesajului.
Citește și:
„Până pe 15 ianuarie toate pensiile intră în plată mărite“Anul 2023 aduce vești bune pentru pensionari. Cu cât se vor mări pensiile
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp