Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:44 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect depus la Mediu Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă Spital Municipal Medgidia

ro

24 Dec, 2023 17:00 1327 Marime text
  • Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Constanța și la sediul primăriei din Medgidia.
 
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul depus de Primăria Medgidia.
 
Este vorba de „Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă Spital Municipal Medgidia”, amplasat în Medgidia, strada Ion Creangă nr. 18, lot 1 și lot 2, județul Constanța.
 
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Constanța și la sediul primăriei din Medgidia.
 
Spitalul Municipal Medgidia deservește municipiul Medgidia, precum și zonele urbane, dar mai ales rurale limitrofe, cu competențele, resursele umane și materiale necesare rezolvării unei părți din urgențele locale, urmând ca urgențele ce nu pot fi rezolvate definitiv să fie stabilizate și transferate la SCJU Constanța în conformitate cu protocoalele în vigoare. În ultimii ani s-a observat o scădere a adresabilității, argumentată de prestarea serviciilor medicale de către asigurații care prezintă semne ale infecției COVID-19, fiind desemnat la începutul pandemiei drept spital suport Covid-19.
 
Nașterile în spital s-au redus semnificativ, pe de-o parte din cauza migrării femeilor însărcinate către mediul privat, intens diversificat pe acest segment, oferta mai mare ducând și la o competitivitate mare, deci și la o dimensionare a prețurilor, iar pe de altă parte din cauza natalității la nivel național, care este într-o continuă scădere, în 2019 – 203.109 copii, în 2020 – 201.849 copii, iar în 2021 – 179.854 copii.
 
Spitalul municipal Medgidia a fost fondat în anul 1965 de cătr Consiliul Popular. Suprafața avea un total de 50.000 mp, din are 17.000 mp erau destinați strict spitalului. Spitalul funcționează pe o structură alcătuită din 5 niveluri – parter și 4 etaje, cu o capacitate de 300 de paturi, alocate celor 5 secții existente, iar în prezent are un total de 370 de paturi și 7 secții – Medicină internă, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie Generală, ATI și Neurologie.
 
Alături de secții funcționează și o serie de compartimente: farmacie, bloc operator, UTS, sterilizare, laborator analize medicale, laborator anatomie patologică, laborator recuperare, medicină fizică și balneologie, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, cabinet planificare familială, cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cabinet de oncologie medicală, dispensar TBS.

 
Ambulatoriul spitalului are următoarele cabinete cu specialități: cardiologie, nefrologie, ortopedie și traumatologie, urologie, boli infecțioase, psihiatrie, dermatovenerologie, compartiment endoscopie digestivă, laborator radiologie și imagistică medicală – în curs de organizare la momentul întocmirii memoriului.



PRECIZĂRI:
 

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Brigada 9 Mecanizată 'Mărășești' aduce magia Crăciunului (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii