Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:36 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect votat în unanimitate Făgădău - „Un oraş la malul mării trebuie să aibă o zonă destinată activităţilor pescăreşti“ (galerie foto)

ro

20 Jan, 2016 00:00 2810 Marime text
 

Ieri, Consiliul Local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind inclus un singur punct, referitor la proiectul de hotărâre privind aderarea UAT Municipiul Constanţa la teritoriul eligibil aferent parteneriatului Grup Local Dobrogea Nord (FLAG Dobrogea Nord). Iniţiatorul proiectului este viceprimarul cu aptibuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Dintre cei 26 de consilieri locali au fost prezenţi 21, ei votând în unanimitate proiectul. După şedinţă, Decebal Făgădău a făcut câteva precizări cu privire la ideea de a amenaja o zonă destinată activităţilor pescăreşti. „Am convocat şedinţa CLM pentru a aproba aderarea municipiului Constanţa la strategia şi la aria eligibilă pentru depunerea proiectelor cu fonduri structurale, pe măsura Pescuit, întrucât, anterior, noi nu am fost zonă eligibilă. S-au schimbat condiţiile de finanţare şi, până pe data de 20 ianuarie, fiecare unitate administrativ-teritorială trebuia să-şi exprime opţiunea, dacă aderă sau nu la această arie eligibilă. Deoarece pe raza municipiului Constanţa sunt mai multe solicitări de la asociaţiile de pescari, ne propunem să aplicăm proiecte atât la nivel de municipalitate, cât şi să lăsăm posibilitatea parteneriatelor public-private să adere la acest areal eligibil şi să aplice proiecte pentru înfiinţarea de puncte de debarcare-îmbarcare, puncte de colectare peşte, pieţe de peşte şi aşa mai departe. Este necesar ca un oraş aflat la malul mării să aibă o zonă destinată activităţilor pescăreşti, pentru o continuare a tradiţiei noastre seculare“, a declarat Decebal Făgădău.
 
Potrivit paginii oficiale a asociaţiei la care aderă UAT Municipiul Constanţa, partenerii implicaţi în formarea FLAG-ului Dobrogea Nord sunt: asociaţii de pescari, asociaţii de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calităţii apelor şi a resurselor acvatice, instituţii de cercetare şi/sau educaţie, autorităţi publice locale şi judeţene, precum şi personalităţi ştiinţifice cu o vastă experienţă internaţională în activitatea de acvacultură şi pescuit, atât în apele interioare, cât şi la Marea Neagră.

Teritoriul FLAG Dobrogea Nord

Teritoriul propus (localizare): Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Corbu, Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Lumina, Saraiu, Horia, Pantelimon, Vulturu, Crucea, Târguşor, Nicolae Bălcescu, Grădina, Cogealac, Fântânele, Tortoman, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Castelu, Gârliciu, Ciobanu, Hârşova, Ghindăreşti, Topalu, Siliştea, Seimeni, inclusiv zona de nord a oraşului Constanţa, la intrarea în staţiunea Mamaia, zonă cunoscută pentru riverani sub numele de „Pescărie“.
 
FLAG Dobrogea Nord reprezintă parteneriatul care a facilitat dezvoltarea strategiei de dezvoltare a zonei pescăreşti Dobrogea Nord şi va avea responsabilitatea pentru implementarea acestei strategii de dezvoltare. Parteneriatul va opera pe o bază colectivă şi are ca obiectiv principal livrarea şi implementarea strategiei de dezvoltare a zonei pescăreşti Dobrogea Nord. Fiecare partener are o voce egală în procesul decizional, iar scopul acestei asocieri vizează luarea deciziilor privitoare la dezvoltarea durabilă a zonei căreia i se adresează, prin consens.
 
Punctul forte al Flag Dobrogea Nord este reprezentat de legăturile cu instituţiile publice, asociaţii şi comunităţi, legături ce au fost construite şi vor fi consolidate prin implicarea activă a tuturor membrilor săi. Prin realizarea de conexiuni relevante, prin cunoştinţele, aptitudinile sau capacitatea administrativă de care dispun, organizaţiile partenere au fost încurajate să se implice alături de colegii lor pentru a da valoare grupului local şi a facilita implementarea strategiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii