Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul care prevede evoluarea Romsilva! Scopurile demersului SDR30

ro

01 Aug, 2023 13:17 905 Marime text
Sursă foto: Romsilva via Facebook
  • Pe 27 iulie 2023 a fost aprobată Strategia de Dezvoltare a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva - SDR30
 
Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Romsilva, Consiliul de Administrație al Romsilva a aprobat, pe 27 iulie 2023, Strategia de Dezvoltare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (SDR30), proiect strategic demarat la finalul anului trecut în acord cu cerințele de implementare a Strategiei Naționale pentru Păduri – SNP30, aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 1227/05.10.2022.
 
Strategia de Dezvoltare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva prevede 13 direcții strategice de dezvoltare și acțiuni specifice, conducerea organizației asumându-și astfel termenele de implementare și sistemul de monitorizare a rezultatelor scontate.
 
Direcțiile strategice se concentrează, pe de o parte, pe un set de măsuri în vederea creșterii eficacității gospodăririi pădurilor de stat în spiritul normativ al unei silviculturi apropiate de natură, iar pe de altă parte, pe aspecte ce vizează eficiența aparatului administrativ al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.
 
Prin acest document strategic se dorește consolidarea bunelor practici din organizație și, totodată, reformarea și remodelarea procedurilor și proceselor aplicabile astfel încât Regia Națională a Pădurilor-Romsilva să devină o entitate modernă, cu principii solide de lucru, transparentă și integră, capabilă să realizeze un management durabil al pădurilor de stat și să utilizeze rațional resursele forestiere, punând în valoare într-o manieră optimizată, serviciile pe care pădurile le oferă populației, economiei și mediului înconjurător.
 
Elaborarea SDR30 s-a realizat sub forma unui proiect, în coordonarea unei echipe centrale desemnată de conducerea executivă a regiei, formată din angajați ai Romsilva ce au fost implicați într-un proces participativ alături de specialiști din cadrul organizației.
 
Acest proces s-a derulat și prin consultarea mediului academic, al asociațiilor de profil și a organizațiilor non-guvernamentale, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Descoperire surpriză a doi angajați Romsilva! Iată ce au întâlnit pe un drum public
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii