Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul ce vizează un teren de pe strada Griviței, destinat noului sediu DNA, din nou pe masa consilierilor locali! (DOCUMENT)

ro

28 Jul, 2024 14:23 173 Marime text


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 31.07.2024, ora 14.30.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și proiectul de hotărâre nr 337/2024 privind trecerea imobilului  - teren în suprafață de 933 mp, cu valoarea de inventar 1.058.864.40 lei, situat în Municipiul Constanța, str. Griviței nr. 44, din domeniul privat al municipiului Constanța în domeniul privat al statului – este vorba despre viitorul sediu al DNA CONSTANȚA.
 
Iniţiatorul proiectului este primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac.
 
Potrivit datelor oficiale, valoarea de inventar se va achita de către DNA Constanța, iar predarea imobilului se va face pe bază de Protocol încheiat între reprezentanții DNA Constanța și Serviciul Topografie, Cadastru și Cartografie Digitală din cadrul Direcției Generale Urbanism și Patrimoniu, după achitarea valorii de inventar actualizată.
 
Reamintim că este pentru a doua oară când acest proiect de hotărâre se află pe masa consilierilori locali. Pe data de 27 iunie 2024, HCL nr. 197/2024 privind trecerea imobilului – teren în suprafață de 933 mp. a fost pus în dezbatere, însă acesta a suferit modificări. Drept urmare a ajuns din nou pe ordinea de zi la ședința ordinară a Consiliului Local Constanța, care avea loc miercuri, 31 iulie 2024.
 
Modificări aduse proiectului
 

„Motivat de faptul că, în cuprinsul H.C.L. nr.197/2024 și H.C.L. nr. 259/2024 s-au constatat neconcordanțe între cererea Guvernului, Nota – Ministerului de Justiție și cele două acte administrative menționate, în sensul că:

  • prin Nota – Ministerul Justiției și Cererea Guvernului se solicită trecerea imobilului-teren în suprafață de 933 mp situat în municipiul Constanța, str. Griviței, nr. 44 din domeniul privat al municipiului Constanța, în domeniul privat al statului, în vederea construirii unui sediu pentru Serviciul Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, și
  • prin actele administrative s-a aprobat trecerea imobilului-teren în suprafață de 933 mp mp situat în municipiul Constanța, str. Griviței, nr. 44 din domeniul privat al municipiului Constanța, în domeniul privat al statului, în vederea construirii unui drept de administrare în favoarea Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Constanța, considerăm oportun încetarea aplicabilității hotărârilor sus menționate.”, se arată în raportul de specialitate nr. 143850/25.07.2024
 
Astfel, conform art. 5 din proiect, H.C.L. nr. 197/2024 și H.C.L. nr. 259/2024 și-au încetat aplicabilitatea.
 
În prezent, sediul DNA Constanța este pe strada Ion Corvin, nr. 7, din municipiul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Consiliului Local Constanța se întrunește în ședință ordinară! Este vizat și sediul DNA Constanța (DOCUMENT)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii