Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Start-Up Nation continuă. Iată ce a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea

ro

18 Sep, 2024 10:37 156 Marime text

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, Sursa foto: Facebook/Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
 


Peste 60 de firme de consultanță și 15 membri ai Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii au contribuit ieri, 17 septembrie 2024, la consolidarea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation, în cadrul a două întâlniri de lucru, prezidate de ministrul Ștefan Radu Oprea.
„La cinci ani de la lansarea primei ediții a programului Start-Up Nation, 91,5% dintre companiile care au beneficiat de finanțare continuau să funcționeze. În plus, aceste afaceri au generat o rentabilitate de 155%. Succesul, însă, nu se oprește aici. Și la cea de-a doua ediție, până la finalul perioadei de monitorizare, 96,2% dintre companii erau încă active. Ne dorim să continuăm și chiar să amplificăm aceste performanțe în noua etapă a programului, aflată în lucru”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Printre temele discutate s-au numărat grila de punctaj, criteriile de eligibilitate, precum și modul de desfășurare a cursurilor pentru dobândirea de competențe antreprenoriale.
Principale concluzii: TVA-ul va continua să fie considerat o cheltuială eligibilă în cadrul programului Start-Up Nation - ediția 2024. Totodată, menținerea a minimum două locuri de muncă, pe o perioadă de doi ani de la primirea AFN-ului, va rămâne o obligație a beneficiarilor, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Ministerului Economiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii