Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Zâmbet strălucitor. Educație pentru dinți sănătoși” aduce informarea despre igiena orală în unitățile de învățământ din comuna Cumpăna

ro

15 Oct, 2024 15:31 133 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Cumpana News



 
  • Asociația Culturală Georgiana Rusu, în colaborare cu Colegiul Medicilor Stomatologi din România, lansează campania „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși”, un proiect amplu dedicat informării și educării copiilor cu privire la normele și regulile fundamentale de igienă orală. Campania se desfășoară între 7 și 25 octombrie 2024 și vizează 12 localități din județul Constanța, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Astăzi, proiectul a ajuns în comuna Cumpăna, unde au avut loc două reprezentații ale spectacolului de teatru de păpuși „Visul lui Pantilio”. Prima reprezentație, programată la ora 10:00, a fost destinată celor 240 de elevi din clasele pregătitoare A, B, C, D și clasele a III-a, iar cea de-a doua, la ora 11:30, a fost urmărită de 164 de elevi din clasele I.

Proiectul beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Constanța și se desfășoară în comunități din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Techirghiol, Năvodari, Cumpăna, Peștera, Pantelimon, Vulturu, M. Kogălniceanu și Tuzla. Prin intermediul spectacolului „Visul lui Pantilio”, copiii sunt învățați, într-o manieră artistică și captivantă, despre importanța igienei orale și prevenirea cariilor, mesajul fiind adaptat vârstei lor.

Spectacolul va fi prezentat de 30 de ori în cele 12 localități, iar la finalul fiecărei reprezentații, specialiștii Colegiului Medicilor Stomatologi din România vor susține sesiuni interactive de 10 minute despre sănătatea dentară și igiena alimentară. De asemenea, fiecare copil va primi materiale educative, precum pliante cu tehnici corecte de periaj, cărți de colorat tematice și mini-mostre de pastă de dinți.
Mâine, echipa proiectului va susține alte două reprezentații în Cumpăna: la ora 10:00 pentru elevii claselor a IV-a și pregătitoare E, F, G, H, și la ora 11:30 pentru elevii din clasele a II-a.

Detalii despre spectacolul „Visul lui Pantilio”

- Scenariul și regia: Georgiana Rusu
- Compoziția muzicală și coloana sonoră: Adrian Mihai
- Distribuție voci: Georgiana Rusu, Dana Trifan Enache, Clara Giuvelichian, Diana Orezeanu, Otilia Nicoară, Betty Blumetti, Sorina Toma, Alexandra Babă, Gabi Roșu, Marian Adochiței, Andrei Bibire, Roberto Savu, Călin Bațagoi
- Interpreți: Otilia Nicoară, Nicoleta Ghețu, Diana Orezeanu, Gabi Roșu

Proiectul „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși” continuă să aducă informații vitale și resurse educative în comunitățile locale, oferind copiilor oportunitatea de a învăța despre importanța unei igiene orale corecte într-un mod interactiv și plăcut.
 
 
 
Citește și
Cometa C/2023 A3 a putut fi observată din localitatea Cumpăna, județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii