Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:57 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promisiunea electorală a lui Mazăre, concretizată de Făgădău? Primăria Constanţa, o nouă încercare de preluare a CET Palas

ro

05 Nov, 2015 00:00 3613 Marime text

Promisiunea fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care anunţa în campania pentru alegerile locale din vara lui 2012 „un nou CET, o gigacalorie mai ieftină“ ar putea să fie concretizată de Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar. Preluarea CET-ului de către municipalitate era unul dintre proiectele la care fostul edil-şef Radu Mazăre ţinea morţiş. Dar în luna mai a anului în curs, Mazăre şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Constanţa, iar promisiunea de preluare a CET Palas de către CLM Constanţa pare a fi onorată de Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar.
 
În acest sens, municipalitatea anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului având ca obiect „Achiziţia serviciilor de asistenţă şi reprezentare juridică în procedura de preluare de către Consiliul Local Constanţa a CET Palas“. Societăţile interesate pot depune ofertele de participare până pe data de 20 noiembrie, ora 10.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 13.00. Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 7.000 de lei. De asemenea, garanţia de bună execuţie este de 5% din preţul contactului, exprimat în lei, fără TVA, şi reprezintă garanţia furnizată de către consultant cu privire la îndeplinirea serviciilor de asistenţă şi reprezentare juridică cu profesionalism şi, în timp util, în funcţie de natura serviciilor solicitate.

Condiţii pentru ofertanţi 

Societăţile care vor depune ofertele de participare la această licitaţie vor prezenta poliţa de asigurare de răspundere civilă profesională, încheiată de forma de exercitare a profesiei de avocat pentru o valoare de minim 120.000 euro, pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate autorităţii contractante în legătură cu executarea contactului, conform prevederilor Legii nr. 51/1991 şi a statutului profesiei de avocat. De asemenea, ofertanţii vor prezenta lista serviciilor prestate în ultimii 3 ani, conţinând valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. Nu în ultimul rând, se vor prezenta informaţii referitoare la studiile, pregătirea profesională şi calificarea personalului de conducere, precum şi ale persoanelor responsabile pentru îndeplinirea contractului de servicii.
 
Reamintim că în vara anului 2014, autoritatea publică locală a mai încercat să preia CET Palas, în acest sens fiind organizată o licitaţie, pe data de 31 iulie, pentru atribuirea contractului ce avea ca obiect „Serviciul de consultanţă şi informare juridică în vederea preluării de către Consiliul Local al municipiului Constanţa a CET Palas - Sucursala Constanţa“.

Electrocentrale Constanţa SA, înfiinţată în 2014

În Monitorul Oficial din 29 decembrie 2014, a fost menţionată „înregistrarea societăţii comerciale provenită din divizarea parţială a SC Electrocentrale Bucureşti SA, denumire: Electrocentrale Constanţa SA“, având un capital social integral de stat de 32.000.000 de lei şi având ca domeniu de activitate producţia de energie electrică. Fondator şi unic acţionar este Statul Român, prin Ministerul Economiei. Proiectul de divizare a Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%) şi unul dintre principalii furnizori de energie electrică de pe piaţa naţională a devenit realitate în anul 2014.
 
Potrivit proiectului, din ELCEN s-au divizat unele părţi din patrimoniu şi s-au pus bazele a două noi societăţi: Electrocentrale Constanţa SA, respectiv Electrocentrale Titan SA.
 
Electrocentrale Constanţa SA continuă să deţină Centrala Termoelectrică Palas şi reţelele de transport al energiei termice ce deservesc oraşul Constanţa, precum şi alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.
 
Proiectul de divizare a ELCEN a prevăzut transformarea celor două regii - RADET Bucureşti şi RADET Constanţa - în societăţi comerciale, transferul acţiunilor Electrocentrale Bucureşti şi Electrocentrale Constanţa din proprietatea privată a Statului Român către Primăria Municipiului Bucureşti, respectiv Primăria Municipiului Constanţa, iar ca ultim pas, fuziunea dintre cele două societăţi şi societăţile rezultate din reorganizarea celor două regii, în scopul creşterii calităţii serviciului public la un tarif suportabil pentru populaţie.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa face licitaţie pentru serviciul de consultanţă: Administraţia Mazăre „aleargă“ după preluarea CET-ului

Administraţia Mazăre intenționează să preia, CONDIŢIONAT, acţiunile statului de la CET

Este oficial – a fost înfiinţată SC Electrocentrale Constanţa SA: Radu Mazăre - drum liber pentru preluarea CET-ului şi ieftinirea gigacaloriei

Aşteptând „evaporarea“ unei datorii de 40 de milioane de euro: Consiliul Local Constanţa face demersuri pentru preluarea CET-ului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dmitri 05 Nov, 2015 06:45 Nu te înfrânge singur, creându-ţi tu însuţi obstacole şi lăsându-te pradă îndoielii. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email eronymous@mail.ru