Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:52 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

ro

08 Apr, 2024 21:12 973 Marime text







 
  • Că preferați să îi spuneți bullying, cum o fac americanii, sau că îi spuneți bătaie, ca românii care spun că e ruptă din rai, violența e prezentă în școlile din România.

Sindicaliștii din Educație vin cu o propunere inedită pentru ca elevii să fie potoliți, potrivit știripesurse.ro. Se cere ca media la purtare să conteze la admiterea la liceu

Marius Nistor, liderul sindicatului „Spiru Haret”:

„Avem nevoie de măsuri coercitive. Vrem și noi să știm cum răspund copiii pentru fapte de violență, că vorba ceea, scăderea notei la purtaren nu impresionează pe nimeni. De ce nu legăm nota la purtare și de admiterea la liceu și de admiterea la facultate? Și atunci, să vezi! Ți-am scăzut nota la purtare, cu două sau trei puncte, până acum nu te interesa absolut nimic! Că nu aveai nicio problemă, erai vedetă! Dar în momentul în care te poate afecta când trebuie să treci la liceu, atunci o să te gândeșți de zece ori mai bine!”.

Pentru a preveni actele de violență în școli, Ministerul Educației a cerut camere de filmat
 
Sindicatele s-au opus însă. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă, fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor.

În opinia sindicaliştilor, camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenţei în spaţiul şcolar.

 

„Considerăm că aplicarea unei astfel de măsuri, fără consimţământul persoanelor supravegheate, reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români.
În acest sens s-au pronunţat şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal", afirmă reprezentanţii celor două sindicate, într-un comunicat transmis marţi.


FSLI şi FSE „Spiru Haret" consideră că o astfel de măsură poate fi aplicată acolo unde există un istoric al cazurilor de violenţă, doar după ce atât personalul angajat în unitatea de învăţământ respectivă, cât şi părinţii şi-au exprimat acordul scris pentru montarea camerelor de supraveghere.

„Când vorbim despre supraveghere audio-video, fără acordul celor înregistraţi, nu facem decât să aruncăm spre toţi acuzaţia că sunt factori perturbatori şi, dacă nu sunt acum, cu siguranţă vor deveni, ceea ce este complet fals. Din păcate, numărul cazurilor de violenţă de orice tip din şcoli este în creştere, dar nu putem spune că toţi angajaţii din educaţie şi toţi elevii reprezintă un risc", se arată în comunicatul citat.
 

 
Citește și
Polițiștii din Constanța, în acțiuni de prevenire a violenței în școli
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii