Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Consumatorului a închis temporar Piața Griviței din Constanța și a amendat Confort Urban (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Oct, 2024 16:41 241 Marime text
Sursa foto: CJPC ConstanțaPe data de 16.10.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o acțiune de control, în Piața Agroalimentară Griviței, din municipiul Constanța, unde a fost verificat modul în care respectă legislația în domeniu 28 operatori economici - societăți comerciale și producători particulari – care comercializează diferite categorii de produse alimentare.

Potrivit CJPC Constanța, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 sancțiuni cu amendă contravențională în cuantum total de 36.500 lei, precum și 9 avertismente.

Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de circa 4.300 lei și oprite definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de aproximativ 8.500 lei, care au avut în principal ca deficiențe lipsa documentelor de proveniență, abateri de informare privind nivelul de calitate și țara de proveniență a produselor, în special legume și fructe.

„De asemenea, compania care asigură administrarea pieței, S.C. Confort Urban SRL, a fost sancționată cu două amenzi contravenționale în cuantum de 10.000 lei și măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor“ - au mai precizat reprezentanții CJPC Constanța.

Neregulile constatate la spațiul comercial al pieței au fost cele care au arătat starea de igienă precară a locației:
  • prezența excesivă a insectelor, în special gândaci, în spațiile de depozitare a produselor/tarabe,
  • pavimentul neigienizat, cu urme de lichide provenite din fermentarea produselor vegetale,
  • acoperișul pe alocuri cu urme de mucegai și infiltrații de apă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii