Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT + VIDEO Protest în fața Prefecturii Constanța! Sidincatul Liber Cardinal cere majorarea salariilor din Autoritatea Navală Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Sep, 2024 12:04 612 Marime text

 
  • Acțiunea de protest este generată de nemulțumirea membrilor de sindicat, salariaţi din Autoritatea Navală Română, datorată nivelului scăzut de salarizare prin raportare la complexitatea și specificul activităților desfăşurate.

În fața Prefecturii Constanța, astăzi, 26 septembrie 2024, de la ora 12:00, are loc un protest al Sindicatului Liber Cardinal, organizație sindicală afiliată la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa. 

Potrivit organizatorilor, acțiunea de protest este generată de nemulțumirea membrilor de sindicat, salariaţi din Autoritatea Navală Română, datorată nivelului scăzut de salarizare prin raportare la complexitatea și specificul activităților desfăşurate

Printre cererile lor se numără majorarea salariilor din Autoritatea Navală Română cu un procent de 30% și siguranța navigației şi a personalului navigant.

Aceștia mai cer exceptarea Autorității Navale Fomâne de la aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, similar altor instituții și autorități publice finanțate integral din venituri preoprii, acesta fiind singura măsură prin care să se asigure un venit corect raportat la atribuțiile și cerințele naționale și internaționale pentru asigurarea competenței și nivelului de pregătire profesional al salariaţilor în îndeplinirea cerințelor europene și internaționale atribuite României ca stat membru privind standardele internaționale în materie de transport maritim, fluvial, securitate maritimă.

Cei care răspund de organizare sunt Oprişan Constantin Alexandru, prim-vicepreşedinte Sindicatul Liber Cardinal, Soroceanu Petrişor, vicepreşedinte, Silviu Paraschiv, vicepreşedinte, Caraignat Ion, preşedinte UST filiala Constanţa a CNS Cartel Alfa, Tararachi Foti, secretar.

UPDATE:

Salarii proporționale cu responsabilitățile se arată pe una dintre pancarde.




UPDATE 2:

„Cardinal din Autoritatea Navală Română protestează având la bază două revendicări. E vorba de revendicarea numărul 1: creșterea salariilor cu 30% , promisiune făcută de doamna ministru a muncii în 20 iunie la Mamaia, la întâlnirea cu dânsa. De asemenea, a doua revendicare, scoaterea Autorității Navale sub incidența legii 153, Legea salarizării”, declaraă liderul.


UPDATE 3:

„Salariații de la ANR lucrează din Constanța, până la Turnu Severin. Uitați ce eforturi fac, pleacă departe de familie, iar statul nu vede. Să vă fie rușine! Au multe taxe să plăteasca către voi, iar voi nu le dați salariile. Interesul vostru este să luați doar voturi. Nu susținem o aberație, ci un drept al nostru! Salariile sunt sub salariile medii brute! Cine are sunt 7.600 lei va ieși cu o pensie de aproape 3.000 lei. Salarii mici, pensii mici. Unitate! Unitate! Unitate! Solicităm guvernului să găseasca o soluție!”, spune liderul Sindicatului Liber Cardinal Constanța, Caraignat Ion.


UPDATE 4:

Președinta Sindicatului din ANIF ia cuvantul.

„Ne uităm și la educație. Ni s-a promis România Educată. Nu este așa!”, declară președinta Sindinactului din ANIF.


Președinta abordează toate domeniile importante, analizând promisiunile Guvernului și rezultatele.

„Insituțiile publice, cum este declarată ANR, este alimentată, prim definiție, alimentată din bani publici. Însă în legislație, ANR, instituție publică, se alimentează din fonduri proprii, privați”, a mai precizat președinta Sindicatului din ANIF.


UPDATE 5:

Prim-vicepreședintele Constantin Oprișan ia cuvântul.

„Nu au respect față de insituțiile publice. Suntem bugetari, dar doar atunci când este vorba de tăiat bani. În rest nu! Cu un salariu de nici 4.000 lei se chinuie prin diverse căpitanii cu oameni puțini pentru că sunt criterii stricte de angajare și bani puțini. Și atât de multe condiții și ajungi în post să-ți dai seama că nu ai cu ce să trăiești. Din 100 de oameni care s-au angajat cu mine acum 3 ani, 90 și-au dat demisia pentru că nu aveau cu ce trăi din acest salariu. Prin aceste proteste, vom merge și săptămana viitoare la Ministerul Muncii să ne audă o țară întreagă. Să vedem ce o să se întâmple când vom bloca intregul port?”, declară prim-icepreședintele Constantin Oprișan.


UPDATE 6:

Ia cuvântul președintele sindicatului Cartel Alfa filiala Tulcea.

„A ajuns o femeie de serviciu să ia cât un maiestru pentru că astea sunt încadrările”, declară președintele sindicatului Cartel Alfa filiala Tulcea. 

„Să vedem cine o să mai gestioneze portul Sulina când nu o sa mai fie oameni”, spune reprezentantul sindicatului de la Sulina.


UPDATE 7:

O delegație a urcat pentru a se întâlni cu prefectul, Silviu Coșa.

Se scandează EGALITATE!

UPDATE 8:

Vorbește președintele sindicatului Oil Terminal.

„Am venit să vă reamintesc ce înseamnă clasa politică. În trei zile s-a scris și ajuns în Parlament legea Iohanis. Noi am stat ani de zile să modificăm legislația noastră. Sindicatul Oil Terminal este mereu alături de dumneavoastră”, precizează președintele sindicatului Oil Terminal.


UPDATE 9:

„Am salariu 3.700 lei și fac munca unui om cu studii superioare, pe care eu nu le am. Fac arhivă, referate, PR. Este de plâns când copilul îți spune că vrea o casoletă de căpșuni și tu îi spui copilului când vine salariul, mama. Este inuman!”, declară o femeie salariată ANR, Mihaela Neagu.


UPDATE 10:

A coborât delegația de la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

„Domnul prefect ne-a promis că va trimite către ministere și Guvern documentul pe care noi l-am depus acum!, precizează liderul Sindicatului Liber Cardinal Constanța, Caraignat Ion.


UPDATE 11:

Luni, săptămâna viitoare, va avea loc un nou protest la Ministerul Muncii, de la ora 12:00.

UPDATE 12:

„Dorim o mărire cu 30%, promisă de altfel de ministrul Muncii și delimitarea de legea salarizării, care ne blochează să dăm orice mărire. Dacă vom bloca activitatea, va fi foarte greu pentru că nu va mai circula nimic pe Dunăre, Port și tot așa. Noi ne ocupăm de tot ce înseamnă controlul traficului fluvial în țară. Am fost în jur de 700 de angajați în toată țara, iar momentan nu suntem nici 600. Conducerea nici ea nu ar putea face ceva pentru că suntem blocați în temeiul legii.”, declară prim-vicepreședintele Constantin Oprișan.










Citește și:
Știri Constanța: Sindicatul liber „Cardinal” al lucrătorilor din ANR protestează pentru majorarea salariilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii