Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest spontan la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Activitatea, suspendată - Vezi pentru cât timp

ro

21 May, 2024 13:53 822 Marime text
Sursa foto: Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României

Un protest spontan are loc astăzi 21.05.2024, la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Astfel, activitatea a fost suspendată în intervalul orar 13:00 - 14:00.

Angajații, membri ai Sindicatului Polițiștilor Europeni - EUROPOL, au ieșit în stradă reclamând inechitățile salariale dintre serviciile județene și Aparatul Central.

Conform comunicatului emis de Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, acțiunile de protest au început încă de săptămâna trecută.

Oficial de la ​Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale

Astăzi, 21.05.2024, în intervalul orar 13:00-14:00, angajații Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României, membri ai Sindicatului Polițiștilor Europeni-EUROPOL, au inițiat un protest spontan, prin suspendarea activității, manifestându-și profunda nemulțumire față de inechitățile salariale dintre serviciile județene și Aparatul Central.

Această acțiune vine în sprijinul colegilor din întreaga țară, care au început protestele încă de săptămâna trecută.

În luna ianuarie 2024, a fost inițiat un demers legal pentru alinierea salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

În pofida tuturor eforturilor depuse, cerințele angajaților din cadrul serviciilor județene, depuse în Parlament sub forma unui Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din Învățământ și alte sectoare de activitate bugetară (PL x 67/2024), nu au fost îndeplinite printr-un act normativ. Proiectul este blocat în Camera Deputaților din data de 26.02.2024, după ce a fost aprobat în Senat începând cu data de 19.02.2024.

Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată.

În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unei ample manifestări la sediul Guvernului României, în data de 23.05.2024, cu participarea slariaților din toată țara.


Citește și:
Nou protest la sediul ANPM din Constanța - Programul cu publicul, suspendat. Vezi în ce interval de timp (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii