Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, în misiune în Marea Mediterană (GALERIE FOTO)

ro

16 Jul, 2024 18:46 150 Marime text
Foto: facebook/MApnPuitorul de mine si plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” (ROS Bălescu) are rolul de navă comandant a Grupării navale permanentă NATO de luptă contra minelor numărul 2 (SNMCMG-2), în Marea Mediterană.

Potrivit MAPN, prima navă care s-a alăturat grupării a fost vânătorul de mine din Turcia, TCG ENEZ.

 În zilele 6 şi 7 iulie, prima vizită a SNMCMG-2 sub comanda comandorului Sebastian Barote a avut loc în baza navală Aksaz din Turcia. În timpul acestei escale, navele au beneficiat de esențiala realimentare logistică.

A doua escală a grupării s-a executat pe parcursul weekend-ului trecut în Baza Navală din Taranto.

Această escală a evidențiat cooperarea continuă și legăturile puternice dintre forțele NATO și Marina Militară Italiană, consolidând angajamentul comun pentru securitate maritimă și asigurarea unei reacții imediate.

După o săptămână de antrenamente intensive, care au inclus reaprovizionare pe mare, remorcare, exerciții de stingere a incendiilor și manevre navale împreună cu TCG Enez, coeziunea grupului a crescut, exercițiile sporind semnificativ capacitățile operaționale și nivelul de pregătire al SNMCMG-2.

Citește și: 

LIVE. Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” pleacă în Marea Mediterană și se va alătura grupării NATO SNMCMG-2 (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii