Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, referitor la declarațiile preotului Nicolae Tănase „Iată o mostră de gândire barbar clericalizată”

ro

19 Apr, 2024 13:14 609 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Vasile Bănescu




Conform purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, declarațiile preotului Nicolae Tănase din Valea Plopului, potrivit cărora „dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată", sunt categorisite drept "o gândire barbară, clericalizată, care contravine rațiunii, gingășiei și teologiei".

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, face aceste declarații pe pagina sa de Facebook după ce preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.

„Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă.
 
Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie.
Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii”, a punctat Vasile Bănescu
 

 
 Citește și
Vasile Bănescu despre declarațiile ÎPS Teodosie „Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil“
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii