Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine „Puterea corpului omenesc”, destăinuită de dr. Sorina Soescu

ro

16 Mar, 2020 00:00 14910 Marime text

Ieri am deschis o mini-serie de articole al căror subiect este puternic ancorat în „febra” acestor zile. Semnate de reputatul medic și scriitor dr. Sorina Soescu, articolele sunt postate pe pagina de Facebook a autoarei, cu pseudonimul Zyanna Orinda.
 
Absolventă a Facultății de Medicină din Iași, promoția 1992, dr. Soescu este medic homeopat, scriitoare, educator pentru sănătate și formator de alți educatori, preocuparea sa de-a lungul celor circa 30 de ani de muncă fiind de vindecare alături de oameni, participări la zeci de seminare și conferințe, scrierea a circa 25 de cărți, dar și dezvoltarea unui site cu multă informație - www.centrulnatura.ro și a unei școli on-line - Școala sănătate 5D, dar și a unui alt site - www.jobjogjoy.ro -, rezultat din hobby-urile sale pentru alimentația sănătoasă, mișcarea fizică, plimbările în natură, învățat mereu ceva nou și admirație pentru artă, creativitate și frumos.

„Fiecare dintre noi este copilul Naturii și al Creatorului Divin. Corpul omenesc este o minune fără seamăn, o perfecțiune și o structură uluitoare. Înțelegem FOARTE PUȚIN din funcționarea și posibilitățile sale.
 
Corpul omenesc rezistă imens la solicitări incredibile. Îl putem hrăni 70 de ani cu alcool și țigări și stă în viață. Îi dăm otrăvuri sub formă de mâncăruri și stă în viață. Îl ținem fără odihnă nopți la rând, îl iradiem cu computere, telefoane mobile și ecrane, îl țintuim în scaune și în camere fără oxigen. Și stă în viață. Este o minune fără seamăn.
 
Corpul omenesc se apără singur și se auto-repară. În interiorul celulelor sunt mecanisme proprii de apărare, create de Natură. O răceală este întotdeauna un episod de auto-curățare de reziduuri și mucus, grăbită și sprijinită de un virus sau o altă bacterie. Virușii și bacteriile sunt gunoierii Naturii, care ajută corpul omenesc în perioada iernii / primăverii să elibereze reziduurile acumulate peste iarnă.
 
Condițiile neapărate pentru vindecarea rapidă a unei viroze sunt REPAUSUL și ODIHNA.
Se pare că panica mondială și situația creată ne furnizează un dar neașteptat - posibilitatea să ne odihnim. Să ne oprim din fuga continuă a vieții «civilizate» și să permitem corpurilor să se relaxeze.
 
Curățarea corpurilor se face cel mai bine când suntem în repaus, la orizontală, cu rinichii la căldura patului și cu mintea cât mai liniștită.

 
Dacă nu este neapărat nevoie să mergeți undeva, stați în casă și odihniți-vă. Amintiți-vă de biblioteca cu cărți, citiți ceva interesant sau relaxant. Ascultați muzică. Sau dormiți cât mai mult. Somnul este vindecător. Permiteți-i corpului să nu mai folosească energie pe activitate și să o redirecționeze spre auto-curățare, auto-reparare și odihnă.
 

De ce suferim?
 

Întrebarea omenească eternă, primește uneori răspunsuri neașteptate.
În spatele oricărei suferințe este mereu un dar.
Ce putem învăța din situația prezentă?
Să ne reamintim cât de puternic este corpul omenesc.
Și cât suntem de puternici noi toți, supraviețuitori ai perioadei comunismului, ai tranziției economice post-comuniste, ai cutremurelor de pământ și iernilor dificile și martori ai schimbărilor sociale de toate felurile din ultimii ani.
Facem față la orice. Suntem antrenați.

Nimic nu poate fi mai greu ca altădată. Experiența trecută este utilă.
 
Viruși sau situații economice dificile sunt doar provocări ce ne amintesc de puterea noastră ca
familii, grupe de oameni sau națiune. Chiar suntem puternici și ne redescoperim puterea în fața adversităților.
Corpurile noastre sunt MINUNI rezistente.
Să petrecem zile de primăvară cât mai calmi, liniștiți, detașați emoțional de drama exterioară, dar alerți și vigilenți (relaxarea corpului și cu starea de vigilență se observă la pisici - este momentul să învățăm de la Natură).
Sărim doar la nevoie. Până atunci... să stăm relaxați.
Vă iubesc!”

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda

Citește și:
 
„Picături de curaj”, de la dr. Sorina Soescu (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii