Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:34 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Puteți considera că este în sfera mea de interese. Se petrece un abuz” Ce spune Dumitrache despre rezilierea de către CNAPMC a contractului din Portul Midia? E vizată Comagra SRL!

ro

14 Feb, 2023 15:34 3516 Marime text



Firma Comagra SRL derulează un business în Portul Midia pe un teren pe care intenționa să amenajeze un port turistic, cu restaurant, mijloace de agreement și spații de cazare.

Comagra a primit însă o înștiințare din partea conducerii CNAPMC care vizează rezilierea contractului încheiat în 2017, pentru 10 ani.

Comagra SRL a aparținut familiei Dumitrache, însă în prezent asociat unic și administrator este  Elena Mușat.

Compania are sediul social în Năvodari, strada Portul Midia III Mioara, cam2, etaj 2. Tot aici mai are și un prim punct de lucru.

Al doilea sediu secundar al Comagra este în localitatea Năvodari, Port Midia, Incinta Șantier Naval, cladirea A. În fine al treilea punct de lucru al companiei este tot în Năvodari, strada Depozitelor, Midia Grand Marina.

Omul de afaceri Ion Dumitrache, președintele interimar al organizației municipale a PSD Constanța, a comentat pentru ZIUA de Constanța notificarea de reziliere a contractului pe care firma Comagra a primit-o de la Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța.

Deși a susținut că nu este reprezentantul direct al societății, Dumitrache a recunosc faptul că Comagra se află în „sfera sa de interese" și poate să discute despre societate.





„Nu este firma mea, am vândut-o însă puteți considera că este în sfera mea de interese. Tot ce pot să vă spun este că reprezentanții de drept ai societății vor contesta această notificare, deoarece motivul notificării nu stă în picioare. S-a invocat faptul că ar fi expirat scrisoarea de garanție, însă acesta este valabilă până la data de 18 februarie 2023. Normal că vor  ataca în instanță notificare pentru că este un „abuz” și „e normal să te judeci cu ei, așa cum face și Comănescu (n.r. Gabriel Comănescu, care controlează GSP Logistic SRL și căruia anul trecut i-a fost reziliat un contract în Portul Constanța pentru un teren de 30.000mp)”, a precizat Ion Dumitrache.
 
A negat că soția sa a fost în Comagra , dar Monitorul Oficial îl contrazice!
 
În discuția cu redactorii ZIUA de Constanța, Ion Dumitrache a negat faptul că soția sa ar fi fost parte din Comagra. Însă datele din Monitorul Oficial îl contrazic. 


În Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 596 din data de 22.02.2017, subscrișii FARM MOND – SRL  reprezentată de Maria Dumitrache, Ion Dumitrache, R.T.D. TRADING – SRL reprezentată de Dumitrache Ion și Hrishieh Amin, în calitate de asociaţi ai Comagra SRL, reprezentând un procent de 100% capitalul social al societăţii, au hotărât următoarele: Cesionarea de către FARM MOND - S.R.L. a unui număr de 19 părţi sociale deţinute în cadrul firmei, la preţul nominal de 600 lei fiecare, astfel: către R.T.D. TRADING - S.R.L. un număr de 17 părţi sociale iar către Hrishieh Amin un număr de 2 părţi sociale la preţul nominal de 600 lei fiecare; Cesionarea de către Dumitrache Ion a unui număr de 1 părţi sociale deţinute în cadrul firmei, la preţul nominal de 600 lei fiecare către Hrishieh Amin.

În urma cesionării părţilor sociale, capitalul social al societăţii, în sumă de 400 lei, împărţit în 40 părţi sociale, a câte 10 lei fiecare, va avea următoarea structură:
R.T.D. Trading - S.R.L. va deţine 34 părţi sociale, în valoare de 340 lei, reprezentând 85% din capitalul social, şi Hrishieh Amin va deţine 6 părţi sociale, în valoare de 60 lei, reprezentând 15% din capitalul social.

Printr-o altă hotărâre a asociaților societății publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1975 din data de 09.06.2017,  Elena Mușat devine administratorul societății iar printr- o altă hotărâre din 2018, Mușat este cooptată asociat în Comagra, prin cesionarea unei părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 10 lei, participare la profit 1% şi participare la pierderi 1%.

În 2021, Hrishieh Amin se retrage din Comagra SRL iar Elena Mușat rămâne singurul asociat cu 41 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte social, potrivit Monitorului Oficial partea a IV-a cu numărul 3286 din data de 11.08.2021.

Elena Mușat mai este administrator în societatea Agora Project SRL unde asociat este și George Teșeleanu, ginerele lui Ion Dumitrache dar și în General Taxi SRL, unde acționari sunt 2x1 Holding SRL, acționari persoane fizice, PAS, General Taxi SA și statul român prin AAAS.

 

Proiectul Midia Grand Marina
 
Comagra SRL a depus în 2019 la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare necesar pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal în vederea modificării indicatorilor urbanistici şi construirii Grand Marina + complex hotelier.   

Obiectivul propus prin prezentul PUZ este situat în judeţul Constanţa, Năvodari, incinta Port Midia, parcela 38, str. Depozitelor, nr. FN.    Conform avizului de oportunitate nr. 13356 din 15.01.2019, prin prezenta documentaţie se vor stabili reglementările urbanistice pentru terenurile cuprinse în zona de studiu, în vederea realizării unui centru turistic şi de agrement dedicat inclusiv ambarcaţiunilor de agrement denumit generic „Midia Grand Marina”, împrejmuirea şi amenajarea incintei.  

Suprafaţa totală a terenului ce a generat documentaţia este de 136.616 mp / 13,6616 ha, conform Certificatului de Urbanism nr. 1479 din 07.12.2018, şi este compusă din: 132.446 mp / 13,2446 ha teren închiriat de la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi 4.170 mp / 0,417 ha teren aflat în proprietate.   Trebuie menţionat şi faptul că, odată cu realizarea acestei investiţii, se vor crea şi noi locuri de muncă, necesare pentru creşterea economică şi socială a oraşului Năvodari. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.  

 Ce lucrări erau propuse

În mod specific, investiţia „Midia Grand Marina” va cuprinde în totalitatea ei, la momentul finalizării următoarele obiective:  - Bazin portuar - dragat, de adăpostire şi cheiaj pentru aproximativ 250 ambarcaţiuni de diverse lungimi şi canale cu lăţimea de 8 m şi adâncimea de cca 2,00 m pentru mici ambarcaţiuni şi un mic bazin intermediar în zona hotelului. - mall de divertisment, wellness, sală multifuncţională pentru evenimente, sală jocuri, sală joacă pentru copii, restaurant, cazino - suprafaţa construită - 3.000mp - P+2E; -club de yachting şi restaurant cu specific pescăresc; -clădiri adiacente bazinului cu funcţiuni de alimentaţie publică şi cazare la etaj; -vile turistice cu acces auto şi acces direct la canalele interioare - P+1E-P+3E; - parc cu alei, mobilier urban şi spaţiu de joacă pentru copii în aer liber; - piscină exterioare cu anexe - vestiare, grupuri sanitare, bar, terasă umbrită - suprafaţa bazine apa - 1,079,79 mp. - trei terenuri de sport (tenis). - trei terenuri de sport multifuncţionale (fotbal). - pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcaţiunilor, de diverse mărimi, amplasate pe conturul bazinului existent, achiziţionate de la producători acreditaţi sau realizate în regie proprie, ancorate de fundul bazinului portuar prin corpi morţi realizaţi din blocuri de beton, legătura dintre pontoane şi corpii morţi fiind realizată cu lanţuri / legături pretensionate, legătura dintre pontoane şi mal realizându-se prin intermediul unor pasarele în consolă - toate cele mai sus menţionate sunt construite din materiale nepoluante cu respectarea normativelor în vigoare.   Zona tehnică va avea un regim de înălţime P înalt şi o suprafaţă totală construită la sol de 2,484mp. Aceasta constă în principal din următoarele repere:  - Hangar depozitare ambarcaţiuni - 2.000 mp - Atelier de întreţinere şi reparaţii ambarcaţiuni - Zonă de ridicare / lansare din/în apa  - Plan înclinat  - Platformă betonată pentru depozitare ambarcaţiuni în spaţiu deschis - 5.990,78 mp - Punct de scafanderie  - Realizarea împrejmuirii terenului aferent  - Parcări pentru cel puţin 269 de autoturisme - fundate din piatră de calcar şi pavate cu beton/bitum sau pavele autoblocante  - Sediul administrativ va fi realizat pe un ponton plutitor - Sisteme de alimentare cu apă şi energie pentru ambarcaţiuni: terminale tip Gewiss sau similar, montate pe pontoanele plutitoare  - Zone specializate de separare şi colectare a deşeurilor - separarea, transportul şi depozitarea deşeurilor după natura acestora. 
 

 

Citește și:

Proiectul Midia Grand Marina. Năvodărenii vor avea parte de un club de yachting, mall şi zone de divertisment (document)

 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii