Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 01 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre la raport

ro

05 Nov, 2008 02:31 1491 Marime text

radu_mazare.jpg


Raport de activitate

Edilul Constanţei a postat pe pagina de Internet a primăriei raportul de activitate pentru mandatul 2004 - 2008. Îmbogăţit cu mai toate realizările electorale, cu care Mazăre a încălzit inima electorilor înainte de alegerile locale din luna iunie, raportul are nouă pagini de plusuri.

În mod evident, scăpările celor patru ani nu au fost menţionate, aşa cum s-ar fi cerut. După cum putem vedea, Mazăre a făcut numai lucruri bune, fără drept de apel. În ceea ce priveşte protecţia socială, şeful administraţiei publice locale se bate cu pumnul în piept cu gratuităţile şi reducerile de tarif pe mijloacele de transport în comun, dar şi cu acordarea ajutoarelor alimentare, ai căror beneficiari sunt pensionarii cu venituri mici. Însă, Mazăre a omis să mulţumească, la acest capitol, şi constănţenilor care plătesc taxele şi impozitele locale, adevăraţii finanţatori ai programelor sociale instrumentate de municipalitate.
Pe site-ul www.ziuact.ro puteţi citi documentul în care Radu Mazăre raportează activitatea mandatului trecut.

Frăţia puiului congelat

Mai mult decât atât, poate că ar fi fost benefic, pentru a-şi convinge electoratul, să prezinte şi lista celor care furnizează alimentele care ajung la bătrânii amărâţi. Probabil că lui Mazăre nu i s-a părut oportun să prezinte cum un frate PSD-ist de-al primarului Mazăre, Lucian Petrache Ionescu, patronul firmei Matra SRL, a câştigat vreo 31 de miliarde numai pentru că a furnizat puii şi orezul pentru pachetele sărbătoreşti. Şi trebuie ţinut cont de faptul că acesta este doar un  exemplu. Primăria a dat aparatură electrocasnică tinerilor căsătoriţi, a făcut cluburi de iarnă şi pavilioane de vară pentru pensionari şi a subvenţionat cu 30% preţul gigacaloriei. Toate astea numai din bunătatea sufletului edilului. Însă, nu s-a subliniat faptul că, în ciuda ajutorului şi a „celui mai mic preţ din ţară“, constănţenii au lăsat RADET-ul să înoate în datorii. Oare chiar aşa ieftină este căldura la Constanţa, pe cât se laudă edilul? Sau poate că oamenii resimt altfel realitatea dintre cei patru pereţi reci. Mazăre se laudă şi cu sprijinirea financiară a asociaţiei Fair-Play. Asta, în condiţiile în care CV-ul edilului îl prezintă ca fiind unul dintre fondatorii locului. De asemenea, Paula Cioceanu, cea care are în grijă Fair-Play-ul, este consilier local şi colegă de partid cu Radu Mazăre. Mai mult decât atât, să te mândreşti că ajuţi cu bani o asociaţie, în condiţiile în care asistenţa socială constănţeană trage să moară, poate fi considerat de-a dreptul ironic.

radu_mazare111.jpgGlorificarea asfaltului

Raportul de activitate continuă cu realizările din domeniul drumurilor şi transporturilor în comun. Aşa aflăm şi noi că, în cei patru ani, municipalitatea a reuşit să asfalteze 85% din străzile oraşului. Pe de altă parte, autoturismele noastre ar spune altceva, atunci când se îngroapă în gropile de pe străzile urbei. În altă ordine de idei, Radu Mazăre îşi arogă un merit care nu-i aparţine. Asfaltarea străzilor face parte din atribuţiile oricărui edil din ţară, nefiind un titlu de glorie.  Lista se continuă cu administraţia şi gospodărirea urbană, impozitele şi taxele locale, dar şi cu învăţământul preuniversitar şi cu sănătatea. În mod evident, nu au fost menţionate şcolile şi grădiniţele lăsate în paragină, dar nici faptul că în cele mai multe cazuri, societăţile contractate pentru reparaţiile instituţiilor de învăţământ sunt prietene ale partidului aflat la conducerea oraşului şi judeţului. În ceea ce priveşte sănătatea, Mazăre se laudă cu reabilitarea Spitalului Municipal, a celui de la Palazu Mare, dar şi cu găsirea unor noi spaţii pentru dispensarele de cartier lăsate în stradă din cauza retrocedărilor. Nu se menţionează nimic, însă, de reabilitarea Judeţeanului, lucrarea fără sfârşit a sănătăţii constănţene. Se va spune: „Dar acolo nu este treaba noastră, ci a Consiliului Judeţean“.

Locuinţele pentru tineri, date uitării



Cu toate acestea, mai toţi social-democraţii locali şi-au făcut imagine pe spatele celei mai mari instituţii sanitare din judeţ. Şi nu o dată, de două ori, ci cu fiecare ocazie ivită în cale. În plus, unul dintre candidaţii PSD-ului la alegerile parlamentare este chiar medicul-vedetă al Judeţeanului, Mircea Pătruţ, specialistul în chirurgie cardiovasculară. Locuinţele au ajuns şi ele pe „lista lui Mazăre“. Însă, nu cele pentru tineri, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci ANL-urile pentru rromi şi cele aflate în curs de construire, cu ajutorul statului. Cartierul ce va lua naştere în zona Badea Cârţan, atât de mediatizat şi de scos în faţă, nici măcar nu a fost amintit în raport, chiar dacă a constituit „tuşa de final“ a campaniei electorale a lui Radu Mazăre. Trebuie amintit faptul că tragerea la sorţi pentru apartamentele şi garsonierele din noul cartier pentru tineri a avut loc cu numai două săptămâni înainte de scrutinul de la 1 iunie 2008. În mod evident, nici staţiunea Mamaia nu a fost trecută cu vederea. Sau, mai degrabă, proiectele pe care primăria lui Mazăre le dezvoltă în zonă, cum ar fi Grand Prixul pe apă. Însă, edilul a omis să spună că principalii beneficiari ai evenimentului nu sunt constănţenii, nici turiştii, ci el, împreună cu prietenii şi asociaţii săi.

Paradisul verde (?!)

Un alt aspect uitat a fost cel al dezvoltării afacerilor imobiliare din staţiunea dintre mare şi lacul Siutghiol. Edilul ar fi putut să se „laude“ şi cu numeroasele vile şi hoteluri care vor lua naştere pe spaţiul verde din Mamaia sau pe terenurile retrocedate ce fac obiectul dosarului pe care DNA îl are împotriva sa. Însă, probabil că aceste informaţii nu au fost considerate interesante pentru populaţie sau demne de un raport de activitate aşa cum se cuvine.

Lauda de sine...


Pentru a rămâne în sfera „verde“ a subiectului, putem spune că bilanţul 2004 - 2008 nu a omis „amenajarea şi extinderea parcurilor, plantarea de arbori, arbuşti şi flori. Că doar trebuie să trăiască bine şi vărul lui Mazăre, Basarab Popa, patronul firmei Pomacost, principalul beneficiar al fondurilor destinate înverzirii Constanţei. Şi pentru că Radu Mazăre ne-a demonstrat de nenumărate ori că mintea sănătoasă ţine de un corp sănătos, nici echipele sportive ale oraşului nu au fost uitate. Îndeosebi Handbal Club Municipal (formaţia de suflet a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC). Volei Club Municipal şi secţia de tenis de masă a Liceului cu program sportiv. Cam astea sunt laudele prezentate în cele nouă pagini ale raportului de activitate al mandatului 2004 - 2008. Interesant ar fi ca locuitorii Constanţei să aibă ocazia să facă propriul raport în ceea ce priveşte modul în care Mazăre a condus oraşul până în iunie 2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii