Radu Mazăre şi patriotismul Ziua României, transformată în spectacol publicitar gratuit pentru firma „colegei“ de dosar (galerie foto)
Radu Mazăre şi patriotismul: Ziua României, transformată în spectacol publicitar gratuit pentru firma „colegei“
02 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
4891
Marime text
De 1 Decembrie, primarul Constanţei a lăsat pentru alţii evenimentele solemne şi a preferat să petreacă de Ziua României în stilul propriu. După ce a făcut o baie de mulţime în mijlocul constănţenilor veniţi pentru a se înfrupta dintr-o porţie de fasole cu cârnaţi, Radu Mazăre s-a dus să patineze. Şi nu oriunde, ci la noul patinoar deschis, ieri, în incinta parcului de distracţii estivale Aqua Magic. Aqua Ice Magic a beneficiat de un neaşteptat capital publicitar prin prezenţa primarului. De altfel, în cei 14 ani de mandat, deşi Constanţa a mai avut şi mai are patinoare, primarul nu a frecventat niciunul, sau cel puţin nu a anunţat public acest lucru, aşa cum a făcut-o de această dată. E drept, acum este vorba despre cunoştinţe mai vechi, cu nume sonore, căci administratorul noului patinoar Aqua Ice Magic este Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, cea care conduce, alături de Dumitru Cilibia, societatea Aqualand SA. Iată cum, pentru constănţeni, Ziua României a fost transformată într-un spectacol publicitar gratuit pentru „colegii“ de dosar ai edilului-şef Radu Mazăre.
Pe societatea Aqualand SA funcţionează parcul de distracţii Aqua Magic şi, implicit, patinoarul Aqua Ice Magic. După cum arătam şi în ediţiile trecute, din echipa fondatorilor unităţii comerciale a făcut parte şi defunctul Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre. Iată cine sunt ei şi de ce Radu Mazăre a ales să le facă reclamă gratuită chiar de Ziua României.
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Aqualand SA a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Ferdinand. Capitalul social subscris al societăţii este de 1.200.000 de lei, fiind compus din 1.000 de acţiuni sociale, valoarea uneia fiind de 1.200 de lei. Obiectul principal de activitate al societăţii este „alte activităţi recreative şi distractive“. Printre acţionari, îi regăsim pe Dumitru Cilibia, şeful de la Petrocons, pe fiica acestuia, Laura Bianca Buşu, dar şi pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
Cine este Dumitru Cilibia
Dumitru Cilibia este cunoscut ca fiind şeful Petroconst, firmă care a câştigat, de-a lungul timpului, multe contracte de la Primăria Constanţa. Dumitru Cilibia este asociat cu o serie de persoane care şi-au făcut un nume obţinând contracte grase de la autorităţile locale. Cilibia este asociat şi în Allclass SRL, alături de fostul viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. De asemenea, ginerii lui Cilibia, Octavian Buşu şi Tiberiu Curt, sunt şi ei asociaţi în Karisma Development SRL cu fiul fostului viceprimar de la Constanţa, Andrei Nemirschi.Afacerile Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu
Registrul Comerţului arată că Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este asociată în societăţile Contest SRL, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Clubo Galactico SRL, Glamob SRL, Galatap SRL şi Agrocom-Vit 2002 SRL. Este administratorul firmelor Holland Development SRL, Mehmetoglu SRL, Bulevard SA, Millenium Global Development SA, Mega Development SRL, Holland Development Group SA, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Contest SRL, Wynn Resort SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL, dar şi cenzor la SC Mobitom SA. Majoritatea societăţilor care o menţionează în documente pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu au fost asociate, de-a lungul timpului, cu numele primarului Radu Mazăre. Ba mai mult, câteva dintre ele ar fi fost implicate în retrocedările aparent ilegale şi apar în celebrul dosar instrumentat de DNA.Co-inculpaţi în Dosarul Retrocedărilor
Potrivit unui comunicat de presă transmis de procurorii Anticorupţie pe 26 iunie, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de spălare de bani. Procurorii fac referire, în respectivul comunicat, la „o suprafaţă de 11.890 mp, teren situat în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa“. În acest dosar, procurorii Anticorupţie îl mai cercetează pe Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, pe Radu Babuş, fostul director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, dar şi pe Ramona Daniela Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa. Potrivit aceluiaşi comunicat, la data de 28 februarie 2007, „în calitate de primar al municipiului Constanţa, suspectul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală“ pentru respectivul teren.Un aspect deosebit de important în traseul afaceristic al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu este reprezentat de contractul prin care SC Mehmetoglu SRL a dobândit, în 2007, suprafaţa de 11.890 mp de teren situat în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, Complex Cazino Sud, lotul 2. Asta pentru că terenul respectiv este menţionat în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Potrivit rechizitoriului Dosarului Retrocedărilor, cei 11.890 mp de teren care au ajuns în 2007 în proprietatea SC Mehmetoglu SRL au făcut parte din „suprafaţa de 22.793 mp de plajă, bun din domeniul public al statului, de interes naţional, care, consecutiv, a fost vândută cumpărătorilor construcţiilor ce reprezintă obiectivul Cazino Mamaia“, printre ei numărându-se şi societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- mucan 02 Dec, 2014 00:01 machedonii incetu cu incetu au cumparat toate posturile in care se obtine spaga leejer si nu mai ies de acolo,a dministratie locala sau judeteana, agentii ptr. agricultura, fonduri europene, Portul Constanta este plin