Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rafale de vânt de 80 km/h! S-a încheiat un nou comandament energetic pe fondul avertizărilor meteo. Anunțul Ministrului Energiei

ro

28 Sep, 2024 15:07 180 Marime text

foto: Freepick.com Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță azi, 28 septembrie 2024, încheierea unui nou Comandament energetic, în contextul în care România se pregătește să facă față unor condiții meteorologice severe în perioada următoare.

Burduja a transmis că rafalele de vânt ar putea atinge o viteză de până la 80 km/h, ceea ce ar putea pune în dificultate rețelele electrice din mai multe zone ale țării.

În final, un apel la înțelegere și răbdare: în astfel de situații, presiunea pe echipele de intervenție este foarte mare, având cu toții dorința de a rezolva cât mai repede problemele apărute în alimentarea gospodăriilor cu energie electrică și, după caz, cu gaze.- a transmis acesta. 


Iată anunțul făcut de Burduja:

Am încheiat un nou comandament energetic, așa cum am anunțat încă de ieri. Toți operatorii de transport și distribuție sunt în dispozitiv: au constituit comandamente proprii, au suplimentat echipele de intervenție în zonele vizate de condiții meteorologice speciale în zilele următoare, au stocuri de echipamente adiționale pentru a interveni rapid în cazul unor avarii apărute în teren. Stațiile au fost aprovizionate cu stocuri de motorină pentru grupuri electrogene, la nevoie.

Suntem extrem de atenți la evoluțiile vremii și ne vom reuni în comandamentul energetic în fiecare zi la ora 11, odată cu actualizarea prognozelor meteorologice și hidrologice. Deocamdată, e de notat o intensificare a vitezei prognozate pentru rafalele de vânt, până la 80 km/h, ceea ce poate pune în dificultate rețelele electrice. Partea bună este că, cel puțin la acest moment, vântul este prognozat să bată în aceeași direcție (NV-SE), ceea ce înseamnă o presiune mai mică pe rețele. O atenție specială o dedicăm zonei Galați, unde sunt așteptate noi precipitații. Suntem în permanentă legătură cu DSU.

În final, un apel la înțelegere și răbdare: în astfel de situații, presiunea pe echipele de intervenție este foarte mare, având cu toții dorința de a rezolva cât mai repede problemele apărute în alimentarea gospodăriilor cu energie electrică și, după caz, cu gaze. Dar aceste echipe sunt formate tot din oameni. Siguranța lor și a tuturor cetățenilor trebuie să rămână mereu pe primul loc. Așa cum am procedat și la Galați, vom interveni prompt, în cele mai dificile condiții, având conștiința că facem tot ceea ce este omenește posibil să remediem avariile apărute, fără a pune viețile oamenilor în pericol.

Vă mulțumesc tuturor celor implicați și vă ținem la curent.- a transmis Ministrul Energiei. 





Citește și:

Inspectoratele pentru Situații de Urgență, mobilizate în zonele vizate de codurile meteorologice de vreme rea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii