Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanța Program de furnizare a apei în localitățile Mircea Vodă și Satu Nou

ro

10 Jul, 2024 15:11 379 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
 
  • De aceea, începând de astăzi, 10 iulie 2024, abonații din localitățile Mircea Vodă și Satu Nou (comuna Mircea Vodă) vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 05.00 - 23.00. 
     
Din cauza fenomenului de secetă accentuată și a temperaturilor extreme, s-a înregistrat o creștere semnificativă a consumului de apă în localitățile Mircea Vodă și Satu Nou din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, concomitent cu scăderea debitului de apă la nivelul surselor de captare. Toate acestea au condus la golirea rezervorului de apă într-un ritm alert, neputându-se realiza stocul necesar pentru furnizarea apei în regim continuu pe parcursul întregii zile, potrivit unui comunicat din partea RAJA SA.

De aceea, începând de astăzi, 10 iulie 2024, abonații din localitățile Mircea Vodă și Satu Nou (comuna Mircea Vodă) vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 05.00 - 23.00. 

„Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, precizează sursa citată.


Potrivit dispozițiilor Legii Apelor nr. 107/1996 (actualizată), utilizatorii de apă sunt obligați să economisească apa prin folosire judicioasă și să asigure întreținerea și repararea instalațiilor proprii. În perioadele secetoase, utilizarea apei potabile în alte scopuri precum irigarea culturilor, este permisă numai dacă există disponibilități față de necesarul de apă potabilă al localităților.

„Recomandăm populației să utilizeze rațional apa potabilă, așa cum este prevăzut în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă. Folosirea apei în alte scop decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilitate comună a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor!

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!„, a încheiat sursa citată.



Citește și:
RAJA Constanța anunță actualizarea programului de furnizare apă în General Scărișoreanu și Casicea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii