Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA si Guvernul SUA - proiect pilot pentru apa la Cobadin (galerie foto)

ro

16 Jun, 2010 03:24 4759 Marime text
cap_11.jpgÎn cursul zilei de ieri, SC RAJA SA Constanţa şi Guvernul Statelor Unite, prin Agenţia de Comerţ şi Dezvoltare SUA, au semnat un protocol de colaborare ce urmăreşte implementarea unui proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin - judeţul Constanţa.

Valoarea proiectului se ridică la 1.255.000 de dolari, dintre care aproape un milion de dolari vin din partea Guvernului SUA, ca o finanţare nerambursabilă.

La eveniment au participat directorul Regional Europa şi Asia în cadrul Agenţiei de Comerţ şi Dezvoltare a Guvernului SUA, David Hester, şeful Serviciului Comercial din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Keith Kirkham, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa şi ai firmei americane de prestigiu Motorola, selectată pentru realizarea acestui proiect de mare avengură.

raja.jpgPotrivit directorului general RAJA Constanţa, Felix Stroe, proiectul urmăreşte automatizarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă din 25 de localităţi, din zona Cobadin, reuşindu-se astfel monitorizarea surselor de apă pe următorii parametri: consum, cantitatea şi nivelul apei din rezervoarele staţiilor de pompare apă potabilă, calitatea apei pentru indicatorii fizico - chimici, semnalarea apariţiei unor disfuncţionalităţi la sistemele de alimentare monitorizate. „Acest proiect reprezintă un prim-pas pentru creşterea calităţii apei şi suntem convinşi că vom putea oferi condiţii de calitate. Sperăm ca acest parteneriat să se dezvolte în bine. Proiectul se va încheia la sfârşitul acestei veri", a declarat Felix Stroe.

Directorul Regional Europa şi Asia în cadrul Agenţiei de Comerţ şi Dezvoltare a Guvernului SUA, David Hester, a luat cuvântul, în timpul evenimentului, spunând că până în momentul de faţă, în România s-au investit 25 de milioane de dolari în reabilitarea reţelei de alimentare cu apă, reabilitarea reţelei de canalizare şi într-un sistem de management integrat calitate - mediu - securitate şi sănătate în muncă.

Noul sistem va duce la eficientizarea operării sistemelor de alimentare cu apă prin reducerea costurilor de exploatare, dar şi prin intervenţia rapidă în cazul apariţiei unor avarii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popanicolae 16 Jun, 2010 12:57 Felix, ce dracu faceai fara americanii astia. Dintr-un securist ca tine a ajuns sa conduca o regie de apa de care depinde atata lume. Te-ai mai inconjurat si de oameni cu o anumita probitate morala de cea mai josnica speta cu e Costica Nan, un instalator ce a facut si el o facultate si acum e chiar doctorand cu copy-paste. Spala-te pe fata, uita-te in oglinda si intreaba-te ce cauti tu la carma acestei regii.Dupa ce ca e cea mai scumpa apa din tara, v-ati adunat acolo numai jogodii ce aveti firme cunoscute si care nu va mai saturati de bani. Eu zic sa fii atent pe unde mergi si inca ceva, controleaza-ti instalatorii ajunsi doctori peste noapte, ce dansau candva pe mese cu boschetii. Cu durere in suflet, UN localnic cu capul pe umeri