Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul procedurii și actele subsecvente, anulate Allianz-Țiriac Asigurări a învins Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța la CNSC

ro

28 Sep, 2024 16:09 203 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Allianz - Țiriac Asigurări SA, împotriva rezultatului procedurii de atribuire, emis de către Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, privind atribuirea contractului de servicii având ca obiect „asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.)”
  • Prezenta decizie este obligatorie
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016
  • Pachetul de acțiuni al Allianz - Țiriac Asigurări SA este deținut de Allianz Holding Eins GMBH (cu 52,1645%), Tiriac Asset Holdings Limited (cu 44,79027%), Cristian Constantinescu (2,7325%) și Gavril Mureșan (cu 0,31273%

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2670/C5/2895 din 23.09.2024 la contestația 53173/21.08.2024, formulată de Allianz - Țiriac Asigurări SA, cu sediul în sector 1, București, împotriva rezultatului procedurii de atribuire, emis de către Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, cu sediul în Incinta Port Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii simplificate privind atribuirea contractului de servicii având ca obiect „asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.)”, inițiată prin publicarea anunțului de participare simplificat nr. SCN1148295 în data de 11.06.2024.
Allianz - Țiriac Asigurări SA a solicitat: anularea Raportului Procedurii de atribuire nr. 34194/09.08.2024 și a Comunicării nr. 34199/09.08.2024 prin care entitatea contractantă a comunicat rezultatul privind procedura de atribuire a contractului sectorial de servicii având ca obiect asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.), precum și a tuturor actelor anterioare și subsecvente Raportului procedurii și care privesc rezultatul de respingere a ofertei sale ca inacceptabilă și neconformă și excluderea acesteia de la procedura de atribuire, pentru motive de netemeinicie și nelegalitate și obligarea entității contractante la reluarea Procedurii de atribuire, prin reevaluarea ofertei contestatorului și reconsiderarea cauzei de excludere invocate în mod nelegal și nejustificat de entitatea Contractantă, cu consecința stabilirii ofertei sale ca fiind câștigătoare în conformitate cu clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor participanților la procedura, astfel cum rezultă din cuprinsul Raportului procedurii.

Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondată, excepția tardivității invocată de entitatea contractantă și a admis, contestația depusă de Allianz - Țiriac Asigurări SA în contradictoriu cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, a anulat raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și a obligat entitatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reevalueze documentele de calificare depuse de Allianz - Țiriac Asigurări SA, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente.

Prezenta decizie este obligatorie, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 

Despre Allianz - Țiriac Asigurări SA

Potrivit termene.ro, firma Allianz - Țiriac Asigurări SA a fost înființată în anul 1994, adresa sediului social este în municipiul București, iar obiectul principal de activitate la Recom este „Alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)“.
 
Pachetul de acțiuni al Allianz - Țiriac Asigurări SA este deținut de Allianz Holding Eins GMBH (cu 52,1645%), Tiriac Asset Holdings Limited (cu 44,79027%), Cristian Constantinescu (2,7325%) și Gavril Mureșan (cu 0,31273%).  
 
Calitatea de administrator este deținută de Anca Bugeanu, Mario Ferrero, Roxana - Michaela Mircea, Petros Papanikolaou și Petru Ion Văduva.
 
Platforma termene.ro informează că Allianz - Țiriac Asigurări SA are peste 10.000 de contracte câștigate - achiziții directe și în jur de 270 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 8 septembrie 2024).

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

Citește și:

Licitații Constanța Două firme din București și Râmnicu Vâlcea au câștigat peste 73.000 de euro de la CNAPMC (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii