Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea clădirii liceului teoretic „Lucian Blaga”, scoasă la licitație de Primăria Constanța! Contractul se ridică la 3.7 milioane de euro

ro

04 Jul, 2024 17:00 207 Marime text
  • Lucrările de execuţie aferente obiectivului de investiţii „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din municipiu, conform proiectului tehnic de execuţie elaborat în conformitate cu prevederile HG 907/2016 au fost scoase la licitație de către municipalitate
  • Valoarea totală estimată este de 18.719.435.26 lei, respectiv 3.743.887 euro
  • Clădirea va fi reabilitată din punct de vedere energetic și va oferi cele mai bune condiții pentru educație
  • Vor fi realizate următoarele lucrări: izolarea termică a fațadei, a planșeului de deasupra subsolului și a pereților care formează anvelopa clădirii
  • De asemenea, vor fi înlocuite instalațiile și echipamentele electrice cele sanitare și termice, acoperișul de tip terasă și vor fi modernizate sistemele de climatizare și instalația de iluminat
  • La finalul lucrărilor, clădirea va fi dotată și cu un sistem solar de producere a energiei electrice și termice
  • În 2023, Primăria Constanța a atribuit direct serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Lucian Blaga” din Constanța” în valoare de 264.000 lei fără TVA societății High Construct Project SRL din Constanța
 

 
Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de execuţie aferente obiectivului de investiţii „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din municipiu, conform proiectului tehnic de execuţie elaborat în conformitate cu prevederile HG 907/2016.

Valoarea totală estimată este de 18.719.435.26 lei, respectiv 3.743.887 euro.

Clădirea va fi reabilitată din punct de vedere energetic și va oferi cele mai bune condiții pentru educație. Vor fi realizate următoarele lucrări: izolarea termică a fațadei, a planșeului de deasupra subsolului și a pereților care formează anvelopa clădirii.

De asemenea, vor fi înlocuite instalațiile și echipamentele electrice cele sanitare și termice. Va mai fi înlocuit acoperișul de tip terasă și vor fi modernizate sistemele de climatizare și instalația de iluminat. La finalul lucrărilor, clădirea va fi dotată și cu un sistem solar de producere a energiei electrice și termice.

Proiectul este finanțat din fonduri ale Uniunii Europene prin contract de finanţare nr. 10747/26.01.2023 prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt:


- Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța;
- Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța;
- Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu;
- Georgeta Gheorghe, director executiv Direcția financiară;
- Oana Dobre, șef serviciu financiar buget;
- Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate;
- Ilie Daniela, inspector serviciul contabilitate;
- Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică;
- Andreea Stan, director executiv adjunct Direcția logistică;
-Popescu Carmina Ionela, șef serviciu management proiecte;
-Marian Filip, șef serviciu urmărire execuție lucrări;
-Loredana Iacob, șef serviciu pregătire investiții.


Ofertantul trebuie să facă dovada că deține/are acces la disponibilități bănești, resurse reale, ferme/angajante negrevate de datorii sau linii de credit la momentul începerii executării lucrărilor, în valoare de minimum 2.000.000 lei, necesare pentru a realiza cashflow-ul necesar și suficient realizării lucrărilor în cursul primelor patru luni ale perioadei de execuție a acestora, independent de alte angajamente contractuale ale operatorului economic.

Ofertanții trebuie să facă dovada îndeplinirii cerinței privind capacitatea tehnică si profesională prin prezentarea de lucrări similare realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani (împliniți la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor) în valoare cumulată de minim 18.000.000 lei fără TVA la nivelul unuia sau a maxim de 3 contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.07.2024 ora 15:00 în SEAP.

Perioada minimă pe parcursul careia ofertantul trebuie să îți mențină oferta este 29.01.2025.

Reamintim în ședința Consiliului Local Municipal din 29 februarie 2024, consilierii locali au adoptatul Proiectul de hotărâre nr. 108/2024 pentru modificarea HCL nr. 247/2023 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico–economici pentru obiectivul de investiţii «Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Constanța».
  
Inițial, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi principalii indicatori tehnico economici pentru obiectivul de investiţii Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Constanţa», fusese aprobată prin HCL nr. 247/2023, însă a fost nevoie de actualizarea indicatorilor tehnico-economici.
În 2023, Primăria Constanța a atribuit direct serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Lucian Blaga” din Constanța” în valoare de 264.000 lei fără TVA societății High Construct Project SRL din Constanța, abonată la contractele municipalității.
 

Despre High Construct Project SRL
 
High Construct Project SRL Constanța a fost înființată în anul 2010 și are sediul social în Constanța, pe strada Frunzelor, nr. 162, obiectul de activitate fiind reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator figurează Marius Tudorel Constantin, iar High Construct Project figurează și în compania GMT Building Invest SRL Constanța (firmă alături de care High Construct Project și-a adjudecat contractele vizând bazinul olimpic din oraș)
 
În 2022, High Construct Project a declarat 9 angajați, o cifră de afaceri de 2,112,414 lei și un profit de 925,047 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 114.91%, potrivit www.termene.ro.
 
High Construct Project SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.471.727,75 de lei, printre autoritățile contractante mai numărându-se, în afaară de Primăria Constanța, și Compania Națională de Investiții, Comuna Castelu, Administrația Domeniului Public Sector 2, dar și altele.
 
Reamintim, în luna iunie, Primăria Constanța a mai atribuit două contracte companiei. Este vorba despre documentația pentru creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Nr. 33 Anghel Saligny Constanța, dar și a blocurilor K 11 și K 12 din zona Badea Cârțan.

Valoarea pentru fiecare dintre cele două achiziții directe este de 264.000 de lei fără TVA, adică peste 53.000 de euro, la cursul actual. 

Printre contractele semnate în ultimii ani de către cele două entități se numără studii de fezabilitate pentru reabilitarea Teatrului de Stat și patru școli din municipiu (2018), reabilitarea clădirii Colegiului Național Mircea cel Bătrân (2021), auditul energetic pentru blocurile vizate de reabilitare termică prin PNRR (2022), actualizarea documentației pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară (2022), anveloparea Casei Ion Bănescu (2022), Bazinul olimpic (2022), expertizarea tehnică a Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu (2022), dar și diverse școli din municipiu.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Licitații Constanța High Construct Project vrea să realizeze documentația și pentru reabilitarea clădirii liceului Lucian Blaga din municipiu (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii