Recomandări pentru o circulație în siguranță în condiții de ceață
Recomandări pentru o circulație în siguranță în condiții de ceață
25 Jan, 2025 21:37
ZIUA de Constanta
512
Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN valabilă de la 25.01.2025 ora 20:00 până la 26. 01.2025 ora 02:00, în județul Constanța.
Avertizarea de cod galben de ceață este valabilă și pentru județul Tulcea.
Având în vedere condițiile meteo, polițiștii fac recomandări pentru un trafic în siguranță.
- Reduceţi viteza pe timp ploios și în condiții de ceață! Nu uitați, aceste fenomene meteo, pe fondul temperaturilor scăzute pot duce la polei și pericol de accidente, în special din cauza vitezei excesive și neadaptate la condițiile de drum.
- Foarte important este să aveți mașina echipată pentru sezonul rece, nu plecați la drum dacă nu ați schimbat anvelopele de vara cu cele de iarnă.
- În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca, pe timp de ploaie sau ceață, luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.
- De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. Obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri. Se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
- Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ștergătoarele și instalația de climatizare să funcționeze perfect. Pe timp de ceaţă, mai ales pe drumurile din zone deluroase sau montane, diferenţele de temperatură cauzate de parcurgerea traseului la altitudini mai mari sau mai mici, provoacă aburirea oglinzilor laterale.
Citește și
Cod Galben pentru Constanța. Imagini cu orașul învăluit într-un strat de ceață (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii