Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum local desfășurat simultan cu alegerile prezidențiale, un proiect ce va fi depus de PNL

ro

18 Oct, 2024 15:47 178 Marime text
Nicolae Ciucă, Sursa foto: Captură/Facebook Nicolae Ionel Ciucă


Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat în timpul declarațiilor de presă de la sediul PNLcă deputaţii PNL vor depune un proiect de lege în baza căruia organizarea unui referendum local să se poată desfăşura simultan cu alegerile prezidenţiale, parlamentare sau europarlamentare.

Astfel, desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului local ar fi asigurată de membrii aceloraşi secţii de votare.

Nicolae Ciucă  a tranhsmis că parlamentarii liberali vor depune proiectul legislativ săptămâna viitoare și totodată, a explicat că, în contextual în care propunerea nu va fi adoptată de către Parlament, pentru referendum se vor organiza secţii de vot distincte.
"În democraţie trebuie să înţelegem că vocea poporului este suverană şi noi nu trebuie să blocăm, nu trebuie să punem pumnul în gură oamenilor, motiv pentru care legalitatea acestui demers este foarte clară. Ceea ce trebuie să rezolvăm este legat de acea prevedere legală conform căreia referendumul se poate efectua în acelaşi timp cu alegerile generale, prezidenţiale sau europarlamentare. (...) Se poate solicita urgenţa unui astfel de demers legislativ şi poate să treacă (proiectul de lege)", a spus el, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PNL, alături de primarul Capitalei, Nicuşor Dan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii