Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele Electrice Dobrogea achiziționează împreună cu alți parteneri circa 11 mii de routere 4G

ro

24 Sep, 2024 12:32 281 Marime text


Logo, Sursa foto: Rețele Electrice

 
Companiile Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Banat și Rețele Electrice Dobrogea, parte a grupului PPC în România, au lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice o procedură de achiziție de routere 4G, esențiale pentru digitalizarea infrastructurii electrice.

Routerele vor fi integrate în sistemul de telecontrol ale operatorilor, pentru a permite manevrarea de la distanță a componentelor rețelei de distribuție a energiei electrice.
 
Aceste echipamente de telecomunicații pentru sistemele de telecontrol contribuie la asigurarea rezilienței rețelelor, continuității în alimentare a consumatorilor existenți și facilitează racordarea de noi consumatori pentru că permit transferul de date între diverse echipamente de control și monitorizare din rețeaua electrică.

Cei trei operatori de distribuție intenționează să achiziționeze până la 11.500 de routere 4G, volumul minim fiind de circa 3.500 de unități.
 

”Continuăm eforturile de modernizare și digitalizare a rețelelor de energie electrică, iar acestea presupun, printre altele, și achiziția de echipamente de telecomunicații, esențiale pentru transmiterea bidirecțională de date în timp real care, totodată, trebuie să corespundă cerințelor actuale și viitoare de securitate cibernetică. Licitația pe care o derulăm acum, vizează echipamente performate și sigure fără de care nu putem opera sistemul de telecontrol, esențial pentru realimentarea rapidă a consumatorilor sau pentru reconfigurarea rețelei de distribuție, în cazul incidentelor care se întâmplă în retea. Routerele 4G sunt o componentă esențială în procesul de digitalizare a rețelelor electrice și a eforturilor de asigurare a rezilienței acestora, prin capacitatea acestora de a avea o comunicație rapidă și sigură a centrelor de dispecer cu infrastructura de distribuție din teren”, a declarat Mihai Pește, director general al companiilor Rețele Electrice. 



Citește și:
Lucrări programate Rețele Electrice DobrogeaIată ce consumatori din județul Constanța vor rămâne fără curent electric marți, 24 septembrie 2024

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii