Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:35 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

ro

12 Apr, 2023 10:28 1541 Marime text

foto cu rol ilustrativ
Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor românilor, fie că este vorba despre Paște sau Crăciun. Sunt multe rețete de cozonac numai bune de încercat de sărbători.


Vă prezentăm în continuare o reșetă de cozonac delicios: 

Ingrediente aluat

Aluat
  • 1 kg faină,
  • 50 g drojdie 
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
  • 200 grame grasime (ulei si unt topit)
  • 5 gălbenușuri
  • 1 linguriță rasă de sare
  • coajă de la o lămâie, o portocală, rom, vanilie

Ingrediente crema de cozonac

  • 50 g unt,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 350-400 g nuca măcinată,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 2 linguri cacao,
  • coaja rasă de lămâie,
  • scorțisoară,
  • rom

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii