Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?
Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?
12 Apr, 2023 10:28
ZIUA de Constanta
1498
Marime text
Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor românilor, fie că este vorba despre Paște sau Crăciun. Sunt multe rețete de cozonac numai bune de încercat de sărbători.
Vă prezentăm în continuare o reșetă de cozonac delicios:
Ingrediente aluat
Aluat- 1 kg faină,
- 50 g drojdie
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
- 200 grame grasime (ulei si unt topit)
- 5 gălbenușuri
- 1 linguriță rasă de sare
- coajă de la o lămâie, o portocală, rom, vanilie
Ingrediente crema de cozonac
- 50 g unt,
- 50 g ciocolată neagră,
- 350-400 g nuca măcinată,
- 100 g zahăr pudră,
- 2 linguri cacao,
- coaja rasă de lămâie,
- scorțisoară,
- rom
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii