Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele preselecțiilor Festivalului - Concurs „Dan Moisescu” 2024

ro

13 Sep, 2024 13:43 151 Marime text

Sursa foto: Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”
 
 
În perioada 02 - 03 octombrie 2024,  va avea loc Concursul Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc  „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVIII-a, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret  „Jean Constantin” din Constanța.

Conform unui comunicat din partea Centrul Cultural Judeţean Constanţa  „Teodor T. Burada” , în ziua de 02 octombrie, ora 18:00, va debuta Concursul propriu-zis, secțiunile „Interpretare instrumentală” și „Interpretare vocală”, urmat de recitaluri, iar pe 03 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc Gala Laureaților, seara urmând să se încheie cu recitaluri susținute de artiști consacrați ai muzicii populare românești.

Organizatorii și-au propus, prin realizarea acestui eveniment cultural-artistic de anvergură, care se desfășoară anual, la malul mării, să descopere, să lanseze și să promoveze tinere talente interpretative, punând, totodată, în valoare, cântecul popular tradiţional și  frumusețea costumului popular autentic, din diferite zone etno folclorice ale ţării.


Cum se va desfășura concursul?

Potrivit regulamentului, care poate fi accesat și pe site-ul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, www.cctb.ro, concursul se va desfăşura pe două secţiuni:
  • Interpretare instrumentală (instrumente de suflat, instrumente cu coarde – reci);
  • Interpretare vocală.
 
La înscrierile pentru participarea la preselecții au fost invitați să participle artişti amatori, solişti vocali si instrumentiști de muzică populară. Pentru secţiunea „Interpretare instrumentală”, limita de vârstă este între 13 și 30 ani, iar pentru secţiunea „Interpretare vocală”, 16-30 de ani. De asemenea, la ambele secțiuni, concurenţii trebuie să aibă vârsta minimă împlinită şi vârsta maximă de 30 ani împlinită.

Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul" a Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada" - dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.

Juriul concursului și al preselecției este format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

În urma preselecției, desfășurată în data de 12 septembrie 2024, juriul a hotărât ca 12 concurenți - la secțiunea „Interpretare vocală” și 11 concurenț i- la secțiunea „Interpretare instrumentală”, să treacă în etapa finală conform listei de mai jos:
 
Numele concurenților selectați de juriu pentru a participa la secțiunea „Interpretare vocală” sunt:
1. Avădănei Mădălina
2. Bertea Delia- Valentina
3. Bordianu Marilena
4. Condrea Alexandra Vasilica
5. Costea Daria
6. Din Alexandra Ilinca
7. Ghile Alice - Olivia
8. Moisă Grigorie
9. Năstasie Sorin Cheva
10. Popescu Simina Maria
11. Staicu Alexandru
12. Șerban Sebastian - Mihai

De asemenea, următorii concurenți au fost aleși de juriu pentru secțiunea „Interpretare instrumentală”:

1. Cioiu Alexandru-Costin
2. Din Ilinca
3. Dobrinescu Alexandra Mihaela Gabriela
4. Dobrinescu Darius Nicolae
5. Goste Iulian Marian
6. Haneș Andrei Ioan
7. Nae Ioan Valeriu
8. Papuc Viorel
9. Rusu Raul - Antonio
10. Sarbusca Alexandru Cristian
11. Vasile Daria Teodora
 
Rezultatele preselecțiilor pot fi accesate/ consultate pe pagina de Facebooka Centrului Cultural JudeţeanConstanţa „Teodor T. Burada”, precum și pe site-ulinstituției, www.cctb.ro, secțiunea Anunțuri.

Conform regulamentului festivalului-concurs, preselecțiile s-au realizat online, iar pentru participarea la acestea, soliștii au trimis filmări.

Astfel, pentru secțiunea Interpretare instrumentală: o piesă muzicală fără acompaniament și o piesă de virtuozitate cu acompaniament, iar pentru secțiunea Interpretare vocală: o baladă/doină (piesă interpretată integral) și o piesă cu acompaniament orchestral (piesă interpretată integral a capella).

Concurenții vor prezenta în concurs piesele transmise în preselecție.
 

Care sunt premiile Festivalului-Concurs Național „Dan Moisescu” 2024?
 
Trofeul,,Dan Moisescu’’– 8.000 lei

Secțiunea Interpretare instrumentală:
Premiul I – 6.000 lei
Premiul II – 4.000 lei
Premiul III – 2.000 lei
Mențiune 1 – 1.500 lei
Mențiune 2 – 1.500 lei
Premiu special – 1.000 lei

Secțiunea Interpretare vocală:
Premiul I – 6.000 lei
Premiul II – 4.000 lei
Premiul III – 2.000 lei
Mențiune 1 – 1.500 lei
Mențiune 2 – 1.500 lei
Premiu special – 1.000 lei

Câștigătorul Trofeului Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediția a XXVIII-a, va susține un recital folcloric la următoarea ediție a evenimentului.

Concursul Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc  „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVIII-a, din perioada 02 - 03 octombrie 2024, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret  „Jean Constantin” este organizat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa  „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.


Citește și:
Festivalul „Dan Moisescu”, în ediție specialăIuliana Tudor prezintă, pe scena Centrului „Jean Constantin”, nume mari ale folclorului românesc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii