Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RO-Alert primit de locuitorii din Constanța. “Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

ro

08 Sep, 2024 03:12 8652 Marime text


Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de 8 septembrie 2024, în jurul orei 2:50, unde locuitorii din județul Constanța au fost, în cele mai multe cazuri, treziți din somn de un mesaj care transmitea posibilă cădere a unor obiecte din spațiul aerian.

Pe retelele de socializare oamenii se întreabă la ce fel de obiecte se referă mesajul semnat de către IGSU. Foarte mulți dau vina pe turbulentele cauzate de războiul de la granița României, fiind vorba de un posibil atac aerian în Ucraina.

UPDATE

În această seară a fost transmis un mesaj RO-Alert pe teritoriul județelor Tulcea și Constanța după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. 

Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune. 

Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federației și ruse asupra teritoriului ucrainean și ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național. 

Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112 în dispeceratul ISU Tulcea.

UPDATE 2

Conform ultimelor informații, după ce cititorii ZIUA de Constanța au semnalat ca se aud bubuitori și zgomote produse de avioane deasupra orașului Tulcea, autoritățile confirmă ca au fost ridicate de la sol avioane de lupte.

În jurul orei 3:00 erau semnalate atacuri aeriene în zona Odesa din Ucraina, dar și pe teritoriul României, în spațiul aerian din apropiere de localitatea Sabangia, Sarichioi, Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii