Românce deghizate în femei musulmane, prinse la cerșit în Franța. Câștigau sume impresionante
Românce deghizate în femei musulmane, prinse la cerșit în Franța. Câștigau sume impresionante
06 May, 2022 21:20
ZIUA de Constanta
1690
Marime text
- O rețea de cerșetori formată din femei și copii, toți de naționalitate română, a fost destructurată luni, 2 mai, de Brigada de Protecție a Familiei (BPF) din localitatea Aulnay-sous-Bois (departamentul Seine-Saint-Denis), situat în regiunea franceză Île-de-France.
Cerșetoarele erau îmbrăcate în stil „musulman”, mai ales în perioada Ramadanului și câștigau între 300 și 500 de euro pe zi. În timpul perchezițiilor de luni au fost confiscați 62.000 de euro în numerar.
Ancheta a început încă din luna martie, de când polițiștii de la BPF Aulnay-sous-Bois vedeau tot mai des femei și copii mici cerșind la intersecția principală din centrul acestei localități din proximitatea Parisului, informează Le Point.
Ulterior, odată începută activitatea de supraveghere a cerșetorilor, polițiștii au observat un du-te vino regulat de mașini care aduceau femei și copii în fiecare dimineață și îi luau seara, după aproape zece ore de cerșit.- Continuarea articolului după publicitate -Zece persoane au fost aduse vineri, 6 mai, în fața unui judecător de instrucție al Judecătoriei din Bobigny, după deschiderea unei anchete inițiate de Parchet pentru „trafic de ființe umane în bandă organizată”, „conspirație infracțională a inculpaților” și „ privare de îngrijire a minorilor de către adulți”. Liderii acestei rețele riscă până la 20 de ani de închisoare.
Rețeaua funcționa tocmai din ianuarie 2020
În timpul filajului, polițiștii menționează faptul că inculpații, deși originari din România, erau îmbrăcați în stil „musulman”, mai ales în perioada Ramadanului. Pe lângă drumurile principale ale localităților din zonă, „angajații” aceleiași rețele erau plasați în jurul locurilor frecventate de musulmani, în special în fața moscheilor.
Unul dintre liderii rețelei a mărturisit într-unul din procesele verbale date la sediul poliției că „femeile sunt îmbrăcate ca musulmancele, deoarece oamenii sunt mult mai darnici în timpul Ramadanului”.
Chiar dacă perioada postului musulman s-a încheiat pe 2 mai, investigațiile anchetatorilor au putut urmări implementarea acestui „modus operandi” a cărui istorie începe tocmai din 1 ianuarie 2020.
Parchetul din Bobigny a solicitat arestarea preventivă pentru șase dintre ei. Cerșitul le aducea între 300 și 500 de euro pe zi. Aproape 130.000 de euro au fost contabilizați de poliție. În timpul perchezițiilor efectuate luni, 2 mai, au fost confiscați 62.000 de euro în numerar.
Copii de numai opt ani erau forțați să cerșească
De la începutul anului 2022 și până în data de 2 mai, liderii rețelei făcuseră deja zece transferuri de câte 2.000 de euro în România, prin Western Union. Potrivit poliției, aceștia dețin mai multe bunuri în țara lor, inclusiv imobile.
Chiar dacă au recunoscut că sumele confiscate sunt din cerșetorie, inculpații au susținut că o parte din fonduri provin din fondul de alocații familiale (CAF). Un altul a precizat că transferurile CAF le-au permis să-și plătească chiria în Franța, în timp ce roadele traficului de persoane și cerșetoriei erau expediate în țara natală.
Cu vârste de 8, 10 și 12 ani, copiii au fost și ei audiați de anchetatori, în fața cărora și-au detaliat programul zilnic de lucru. Începeau ziua în jurul orei 10 și o terminau la 20, seara.
Sursa
Nu era ceva neobișnuit să continue activitatea în fața moscheilor până la miezul nopții, deoarece în timpul Ramadanului credincioșii petrec o parte din noapte rugându-se și cântând versete din Coran. Unul dintre minori a mărturisit că preferă să meargă la școală decât să cerșească, dar părinții lui au decis altfel.
Copiii au fost încredințați serviciilor de asistență socială pentru copii din Bobigny. De asemenea, doi adolescenți în vârstă de 17 ani sunt urmăriți penal. Ei sunt considerați în acest stadiu al anchetei drept „locotenenți” ai liderilor rețelei, responsabili cu monitorizarea copiilor și a femeilor.
Sursa Jurnal de Emigrant
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii