Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România 30 de zile de arest preventiv pentru un tânăr de 16 ani, suspectat că ar fi atacat o persoană cu cuțitul în zona gâtului

ro

04 Jun, 2024 14:40 502 Marime text
Sursa foto: ebihoreanul.ro
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a admis cererea procurorului de caz de arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui adolescent în vârstă de 16 ani, asupra căruia planează suspiciunea de tentativă de omor. Anchetatorii spun despre acesta că duminică, 2 iunie 2024, ar fi fost angrenat într-o discuție în contradictoriu cu o altă persoană, pe care, ulterior, ar fi atacat-o cu un cuțit.  

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 03.06.2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.P., în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 32, alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 188, alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 113, alin. 3 din Codul penal,

Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În data de 02.06.2024, în jurul orelor 15.30, în timp ce persoana vătămată MRF se afla pe stradă în localitatea Sâniob, pe DJ6767F, în aproprierea imobilului nr. 220, pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul HP i-a aplicat lovituri cu cuţitul în zona gâtului (la nivel cervical anterior, paramedian stâng şi al cartilajului tiroid, victima a prezentat plagă tăiată, lungă de circa 2,5 cm; la nivel cervical antero lateral stâng, a prezentat plagă tăiată, lungă de circa 3,5 cm) şi la nivelul braţului drept, pe care victima l-a ridicat, încercând să se apere (pe brațul drept, față externă, 1/3 mijlocie, s-a constatat plagă tăiată de circa 1,02 cm), precum şi cu pumnul în zona feţei, pe partea stângă (rezultând regiunea mandibulară stângă tumefiată şi arcada sprâncenoasă dst. 1/3 externă, discret tumefiată, palid echimotică roșu-albastru). Leziunile de la nivelul gâtului și brațului au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale şi nu au pus în primejdie viața victimei.

În cauză, procurorulul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind admisă de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor la data de 03.06.2024.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de 2 Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
UPDATE. Femeie depistată cu un cuţit la intrarea în Curtea de Apel Constanţa. Venise să amenințe o grefieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii