Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România achiziționează muniție, vehicule de sprijin șenilate și pe roți (Galerie FOTO)

ro

10 Jul, 2024 10:29 344 Marime text








Hanwha Aerospace a semnat pe data de 9 iulie un contract cu România privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) și a 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10 (ARV). Semnat de Hanwha Aerospace și Ministerul Apărării Naționale din România, contractul include atât muniție cât și vehicule de sprijin șenilate și pe roți. Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari.
 
Astfel, România devine a 10-a țară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România este a șasea țară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda și Estonia. După Norvegia și Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10, care permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficiența forțelor de artilerie.
 

„Aceasta este o înțelegere remarcabilă care poate consolida și mai mult parteneriatul strategic dintre cele două țări", a declarat dl Jaeil Son, președinte și CEO al Hanwha Aerospace. "Acest contract implică nu numai vehicule de artilerie, ci și vehicule de sprijin și muniție, demonstrând capacitatea Hanwha Aerospace de a furniza un pachet complet de soluții avansate de apărare, pe baza nivelului ridicat de expertiză tehnologică și a capacității de producție ca lider mondial."

 
Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare urmând să aibă loc până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor vor fi fabricate în România, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali.
 
Informatii de background

 
Romtehnica a demarat o licitație restrânsă pentru achiziția a trei sisteme obuzier de calibrul 155 mm de nivel Batalion, inclusiv muniția aferentă, contract cu o valoare estimată la peste 4,1 miliarde de lei (fără TVA), potrivit unui anunuț publicat duminică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP)
 
Achizitia cuprinde trei sisteme de obuzier de 155 mm (54 de obuziere + munitie + suport logistic).
 
 
 
Citește și
 
 Oficial de la Guvernul României! Cum au fost reorganizate ministerele! Mai multe posturi, desființate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii