Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România și Serbia, cooperare la nivel european pentru creșterea capacității de răspuns în situații de urgență

ro

30 Nov, 2023 10:34 854 Marime text






 
  • Miercuri, 29 noiembrie a.c., a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „A more secure cross border area by enhancing the emergency response capability”, finanțat din Instrumentul de asistență de preaderare (IPA), depus de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (lider de proiect), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne din Republica Serbia și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, potrivit MAI.

Scopul acestei cooperări vizează creșterea siguranței și protecției populației prin îmbunătățirea și consolidarea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste de urgență și a comunităților locale din zona transfrontalieră a celor două state.

Obiectivul general al proiectului urmărește pe de o parte prevenirea și gestionarea riscurilor naturale și a celor legate de activitățile umane, iar pe de altă parte dezvoltarea sistemelor și a infrastructurilor de protecție civilă și de gestionare a dezastrelor.

„Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 36 de luni, presupune construirea și operaționalizarea unui centru de pregătire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, unde 340 de pompieri salvatori vor exersa, în condiții simulate de teren, proceduri și tehnici specifice intervențiilor de stingere a incendiilor, precum și a celor aplicabile salvării persoanelor din medii ostile vieții”, transmite MAI.


De asemenea, prin intermediul acestei cooperări, Ministerul Afacerilor Interne din Republica Serbia va achiziționa echipamente specializate pentru intervenția în situațiile de urgență înregistrate în regiunea transfrontalieră, precum vehicule de căutare – salvare și  vehicule de stingere a incendiilor.

Valoarea totală a proiectului este de 9.500.000 euro, din care 8.075.000 euro reprezintă finanțare nerambursabilă asigurată prin Programul Interreg IPA România – Serbia.
 
Citește și

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii