Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România-stare de alertă. Declarația pe propria răspundere nu a fost eliminată. Iată modelul și în ce condiții trebuie arătată (document)

ro

15 May, 2020 06:48 14049 Marime text
 
Începând din data de 15 mai de la miezul nopții România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile.

În acestă perioadă, se ridică restricțiile de circulație în interiorul localității, dar în grupuri care să nu depășească trei persoane, în timp ce pentru a ieși din localitate trebuie completată declarație pe propria răspundere, fiind permisă plecarea doar pentru anumite situații.
Românii au obligația să poarte mască de protecție. Aceste măsuri au fost luate joi noapte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
 
Conform Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020, publicată în Monitorul oficial al României Partea I numărul 395 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2 „la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se justifică prin declarație pe propria răspundere, dar numai la ieșirea din localitate.

Iată care sunt condițiile în care se va completa aceasta:
 
DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

- stare de alertă -

Se va completa adresa locuinței în care persoana locuiește în fapt, indiferent dacă este identică sau nu cu cea menționată în actul de identitate.


Locul/locurile deplasării:
Se vor menționa locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care aceasta intenționează să-și desfășoare traseul.

Motivul deplasării în afara localității / zonei metropolitane:

1. interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

2. în scop umanitar sau de voluntariat;


3. realizarea de activități agricole;

4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

7. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane;

9. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

10. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;

11. alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie).

Mai citeste si

A fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 24 privind instituirea stării de alertă la nivel național. Text integral (document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii