Rudele de gradul I au interzis să mai lucreze pe aceeaşi ambulanţă. Cum se prezintă situația în Constanța
Rudele de gradul I au interzis să mai lucreze pe aceeaşi ambulanţă. Cum se prezintă situația în Constanța„Ieri, în urmă unei analize atente asupra unor sesizări referitoare la situaţii care au apărut în unele servicii judeţene de ambulanţă, am transmis o adresa prin care am solicitat că rudele de grad I cum ar fi soţ-soţie sau părinte-copil să nu fie programate de serviciu în cadrul aceluiaş echipaj. Astfel ei pot fi programaţi în aceeaşi tură însă nu pe aceeaşi maşină!
Motivul acestei solicitări este faptul că de regulă în cadrul acestor echipaje sunt două sau maxim trei persoane, iar o persoană trebuie să aibă rolul de şef al echipajului. Şeful echipajului trebuie să ia decizii care să fie repsectate de celelalt membru fără a ţine seama de alte aspecte decât cele profesionale, lucru greu de aplicat în rândul membrilor unei familii fiind dificil că o persoană aflată în astfel de situaţie să fie echidistantă. În cazul unor reclamaţii sau procese, este nevoie de martori din cadrul echipajului iar soţul nu are cum să fie martor pentru soţie sau împotriva. Astfel, practică de a separă soţii sau membrii de familie în general, în cadrul unei ture, astfel încât să nu fie pe aceeaşi maşină, nu este un demers care să genereze nemulţumiri dacă luăm în considerare faptul că noi nu afectăm programul social al familiei, ei putând lucra în aceeaşi tură!
Înţeleg că au apărut nemulţumiri în acest sens în rândul celor care cad sub incidenţa acestei adrese şi sincer nu înţeleg nemulţumirile însă aştept justificările lor să vedem de ce trebuie să permitem că membrii unei familii să formeze un echipaj de intervenţie împreună şi de ce nu pot lucra separat în cadrul unor echipaje separate în aceeaşi tură, mai ales că acest lucru este în final în apărarea lor în cazul unor petiţii sau procese neîndreptăţite. O singură situaţie ce poate formă o excepţie este situaţia în care este posibil să avem o familie care formează un echipaj unic într-o tură la o staţie sau punct de lucru aflat la distanţă mare de alte staţii şi unde se poate acceptă excepţia din punct de vedere uman şi social asumând riscurile celelalte însă astfel de situaţii, chiar dacă există, ele sunt rare şi nu formează regulă.
În final cred că mergem spre o normalitate şi nu spre o anomalie aplicând un astfel de demers menit să protejeze personalul dar şi pacienţii. Cei care se simt neîndreptăţiţi pot să ne adreseze în scris punctul lor de vedere către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă! Menţionez că această regulă nu este doar pentru serviciile de ambulanţă adresa fiind trimisă şi colegilor care activează pe echpajele de la SMURD”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.
Contactată telefonic pentru a vedea cum se prezintă situația în județul Constanța, purtatorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, Claudia Tatarici, a precizat că în județul Constanța sunt trei situații de acest gen.
„Ieri am primit și noi hârtiile. La noi sunt trei cupluri soț - soție și mai este o situație fiul asistent - tatăl șofer. Probleme sau reclamații noi nu am avut legat de o familie. Ei nu au lucrat tot timpul împreună întrucât la noi se rotesc echipajele, iar de câteva ori pe lună se nimerea să lucreze împreună, destul de rar. Este un caz în Constanța, unul la Băneasa - soție, soț și fiu, și unul la Hârșova. De acum încolo nu o să mai lucreze împreună pe același echipaj”, a precizat, pentru ZIUA de Constanța, Claudia Tatarici.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- cata max 26 Feb, 2017 10:43 Mai bine s-ar uita la IGSU si ISU unde sunt adevarate DINASTII apoi catre cei care muncesc cu adevarat
- Eu 24 Feb, 2017 07:25 Ha ha ha.sunt o gramada de cazuri.peste tot.stati rezemati.