Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a inaugurat Secţia Apă-Canal a SC RAJA SA Constanţa la Ţăndărei Parteneriatul cu RAJA, şansa oraşului Ţăndărei de a nu rămâne fără apă

ro

27 Jun, 2011 00:00 4388 Marime text

cap_8.jpgVineri, reprezentanţi ai conducerii SC RAJA SA, împreună cu primarul oraşului Ţăndărei, Vasile Sava, au inaugurat noul sediu administrativ al punctului de lucru al Secţiei de Apă-Canal din localitate, aparţinând operatorului de apă constănţean. Secţia aparţine de Centrul Zonal Interjudeţean, care se află la Hârşova şi al cărui sediu administrativ a fost reabilitat şi adus la standarde europene anul trecut.

Parteneriatul dintre autorităţile locale din Ţăndărei şi SC RAJA SA Constanţa, încheiat de doi ani, vine ca un colac de salvare pentru localnicii oraşului, în condiţiile în care societatea care deţinea anterior acest serviciu de apă-canal, Apa Termo, a intrat în insolvenţă.

Până să se încheie parteneriatul, potrivit celor declarate de primarul oraşului, în Consiliul Local au existat numeroase divergenţe asupra beneficiilor şi pierderilor care se vor înregistra ca urmare a parafării actelor cu operatorul de apă constănţean. „Dacă Ţăndărei nu intra în Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi nu interacţionam cu un operator de apă atât de mare cum este RAJA, nu putea accesa niciun ban de la Uniunea Europeană şi exista posibilitatea să nu se poată furniza apă şi canal oraşului Ţăndărei", a declarat primarul, care a mai adăugat că valoarea datoriilor pe care le acumulase fosta societate erau de cinci milioane de lei. De menţionat că RAJA a preluat doar sediul administrativ şi furnizarea serviciului de apă-canal, nu şi datoriile.

„Ţăndărei va avea o nouă reţea de apă"

RAJA_2.jpgPe lângă intrarea în acest parteneriat, locuitorii oraşului vor beneficia de cei 16,3 milioane de euro pe care SC RAJA SA îi va investi pe parcursul a trei ani în reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare a oraşului, în construirea unei staţii de epurare şi a uneia de pompare, dar se vor realiza şi 15 kilometri de reţea nouă.

Costică Nan, directorul coordonator al Centrelor Zonale i-a promis primarului, şi prin el locuitorilor oraşului, că preţul la care se va livra serviciul de apă şi canal este unul foarte bun, aşa cum este şi în celelalte opt Centre Zonale pe care SC RAJA SA Constanţa le are în judeţele în care a încheiat parteneriate. La finalul ceremoniei, primarul oraşului i-a înmânat acestuia steagul oraşului, în semn de respect pentru activitatea pe care conducerea SC RAJA SA a decis să o facă în localitatea pe care o conduce.

Inaugurarea sediului a fost făcută în stil românesc, dar şi creştineşte. După ce a fost tăiată panglica de inaugurare, oaspeţii sosiţi la eveniment au fost întâmpinaţi cu sare şi pâine, iar un preot a oficial o scurtă slujbă de sfeştanie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii