Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:51 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a închis Castelul de lut de pe Valea Zânelor din Sibiu. Ce se va construi în locul lui?

ro

10 Dec, 2024 08:43 2565 Marime text
  • Castelul de lut de pe Valea Zânelor, un obiectiv turistic deosebit din România, a fost oficial închis pentru vizite și va fi înlocuit cu un hotel de lux exclusivist.
  • Această schimbare a stârnit dezamăgire în rândul celor care îndrăgeau locul, fiind de așteptat ca doar turiștii cu posibilități financiare mari să mai ajungă în zonă.

Castelul de lut de pe Valea Zânelor, din județul Sibiu, un obiectiv turistic important din România, a fost închis oficial pentru vizite. După ce a atras turiști din întreaga țară și din afacerea, acest loc unic va dispărea de pe hartă, urmând să fie înlocuit cu un hotel de lux.

Din păcate, vestea că acest loc fermecat va fi transformat într-un hotel de lux a fost o mare dezamăgire pentru mulți dintre cei care l-au îndrăgit. Potrivit unor surse locale, Castelul de lut va fi înlocuit de un hotel exclusivist cu 10 camere, scrie stiripesurse.ro. 


Ce a spus un vânzător ambulant 

Astfel, turiștii nu vor mai putea să se bucure de peisajul idilic și de atmosfera magică. În schimb, aceștia vor trebui să plătească sume mari pentru a se caza în acest hotel de lux. Așa cum a spus un vânzător ambulant pentru click.ro, „L-au închis, nu mai poți să-l fotografiezi, doar de la gard! O să fie un hotel mare, cu vreo 10 camere de lux. Aici nu vor mai veni decât cei cu mulți bani.”


Transformarea acestui simbol al zonei, un subiect controversat printre localnici și turiști

Deși Castelul de lut încă apare în ofertele agențiilor de turism, realitatea este că vizitatorii nu vor mai avea acces la acest loc. Mulți dintre cei care și-au cumpărat bilete vor ajunge la fața locului doar pentru a descoperi că nu pot să îl viziteze. Transformarea acestui simbol al zonei este un subiect controversat printre localnici și turiști. Unii consideră că acest proiect va aduce beneficii economice și va dezvolta zona, în timp ce alții regretă că un loc cu atât de multă frumusețe naturală și autenticitate va deveni inaccesibil pentru mulți dintre cei care veneau aici să se bucure de aceste daruri ale naturii.





Citește și:

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația MillennialsCapidava -„Cetatea de la cotitură“, un obiectiv turistic, un sit deosebit și aproape un veac de cercetări arheologice (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii