S-a infiintat Filiala Constanta a PNVV
S-a infiintat Filiala Constanta a PNVVProiectul are ca obiectiv general consolidarea şi dezvoltarea capacităţii organizaţionale a PNVV prin înfiinţarea a şapte filiale regionale în teritoriu (Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Alba Iulia, Timişoara, Craiova şi Focşani) şi întărirea capacităţii acesteia de a participa la procesul decizional, precum şi de a elabora strategii şi planuri în vederea dezvoltării comunităţilor locale. Filiala Constanţa acoperă cinci judeţe - Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa, care deţin o suprafaţă viticolă de peste 12 mii de hectare.
Managerul proiectului, Dan Ilie a precizat ieri, că pentru cele şapte filiale deja au fost închiriate spaţii pentru birouri şi sunt disponibile şi dotările necesare ce constau din laptop-uri sau maşini de serviciu. Potrivit acestuia, suma totală a proiectului a cărui implementare a început pe 1 septembrie 2009, este de 500 de mii de euro, iar principalul rol al filialelor este acela de interfaţă dintre producătorii de struguri şi vin şi autorităţile locale. De altfel, directorul PNVV Ovidiu Gheorghe i-a sfătuit pe aceştia să apeleze oricând au o problemă la consilierul filialei Constanţa care va contacta şi reprezentanţii PNVV dacă situaţia o cere şi astfel se va încerca să se găsească o soluţie, chiar dacă nu întotdeauna autorităţile sunt receptive. De exemplu, Ovidiu Gheorghe a precizat că marţi, a avut loc o şedinţă a Comitetului de Monitorizare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală însă consideră că a fost un eşec total deoarece nici una dintre propunerile PNVV nu au fost acceptate. Totuşi, se fac eforturi susţinute pentru ca producătorii de vin şi struguri să nu mai sufere din cauza birocraţiei.
Ovidiu Gheorghe a mai precizat ieri, că reprezentanţii PNVV au fost programaţi pentru o întâlnire cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură, care va avea loc pe 14 aprilie. „Este mare lucru că putem face acest pas", a declarat Ovidiu Gheorghe.
Proiect „Consolidarea patronatului şi dezvoltarea capacităţii acestuia de a participa la procesul decizional", care se desfăşoară pe o durată de 24 de luni, poate reprezenta un model de dezvoltare a asociaţiilor de producători fără scop patrimonial în vederea consilierii producătorilor agricoli asupra realităţilor şi oportunităţilor de dezvoltare regională şi locală a agriculturii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp