Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a renunțat la contestația depusă la CNSC Licitația de punere în funcțiune și întreținere a fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale din municipiul Constanța a fost deblocată (DOCUMENT)

ro

05 Jul, 2024 17:00 239 Marime text
  • CNSC a luat însă act de renunțarea la contestația formulată de SC Pag Building Expert SRL, în contradictoriu cu municipiul Constanța
  • Licitația viza punerea în funcțiune și întreținerea celor 15 fântâni arteziene care se află în administrarea Primăriei municipiului Constanța, contractul estimat la 3.243.883 lei fără TVA
  • În cadrul achiziției a fost declarată drept admisibilă, conformă și câștigătoare oferta SC Yelow Power Source SRL iar firma contestatoare s-a clasat pe locul 2
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016
  • Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016



În luna aprilie a.c., Primăria Constanța a lansat o achiziție de servicii de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere, demontare și conservare fântâni arteziene și bazine ornamentale din municipiu.
 
Contractul vizează punerea în funcțiune și întreținerea celor 15 fântâni arteziene care se află în administrarea Primăriei municipiului Constanța. Este vorba despre: Fântână Parc Arheologie; Fântână Piațeta Cazino (stațiunea Mamaia); Bazin Pescarul – faleză Cazino Constanța; Bazin Cascada – faleză Cazino Constanța; Fântână Parc FAR; Fântână Parc Gară; Fântână Muzeul de Artă (bd. Tomis / bd. Ferdinand); Fântână Parc Teatru Oleg Danovschi; Fântână Parc Tomis II; Fântână Zona Policlinica II Bazin de apă Parc Casa de Cultură; Fântână Zona Dacia (bd. Tomis / bd. Al. Lăpușneanu); Fântână Zona Hotel Oxford (bd. Al. Lăpușneanu / bd. Aurel Vlaicu); Bazin ornamental Hotel Sulina (stațiunea Mamaia); Bazin ornamental Hotel Meridian (stațiunea Mamaia).

Contractul este estimat la 3.243.883 lei fără TVA.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt:
- Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța;
- Rusu Ionuț, viceprimar al municipiului Constanța;
- Dinescu Fulvia Antonela, secretar general-Consiliul local Constanța;
- Georgeta Gheorghe, director executiv Direcția financiară;
- Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget;
- Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate;
- Ilie Daniela, inspector;
- Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică;
- Andreea Stan, director executiv adjunct Direcția logistică;
- Raluca Georgescu-director executiv Direcția servicii publice;
- Cristina Laurenția Itoafă -șef serviciu dotări urbane.

Ofertele au fost depuse până la 14.05.2024 ora 15:00 în SEAP.

Licitația a fost contestată la CNSC pe 25.06.2024, potrivit SEAP,  astfel că fântânile rămân abandonate și murdare până la finalizarea contestației și emiterea unei decizii de continuare sau de reluare a procedurii de achiziție.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis decizia nr. 1839/C11/2192 la data de 03.07.2024 la contestația nr. 168/25.06.2024, înregistrată de SC Pag Building Expert SRL, cu sediul în localitatea Techirghiol, reprezentată prin Peter Gherghina -administrator, împotriva raportului procedurii nr. 117061/14.06.2024, emis de Primăria Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii prin licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect Serviciul de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere, demontare și conservare fântâni arteziene și bazine ornamentale, anunț de participare nr. CN1067666/11.04.2024.

Firma contestatoare a solicitat: anularea rezultatului procedurii nr. 117061/14.06.2024 în ceea ce privește declararea drept admisibilă, conformă și câștigătoare a ofertei SC Yelow Power Source SRL; declararea drept câștigătoare a ofertei societății SC Pag Building Expert SRL în urma admiterii ca neconformă a ofertei SC Yelow Power Source SRL și ca urmare a reevaluării punctajului ofertelor; constatarea faptului că propunerile tehnice și financiare prezentate de ofertantul declarat câștigător nu au fost elaborate cu respectarea tuturor cerințelor minime stabilite prin caietul de sarcini precum și a cerințelor legale și pe cale de consecință, anularea tuturor actelor administrative și subsecvente, inclusiv raportul procedurii nr. 117061/14.06.2024, prin care s-a materializat decizia de a stabili că oferta sa este clasată pe locul 2.

Firma a mai cerut și accesul la dosarul cauzei îndată ce acesta va fi constituit, astfel încât să-și exercite pe deplin dreptul de a depune concluzii scrise și probe suplimentare prin care va demonstra temeinicia criticilor formulate pe parcursul prezentei contestații și în mod conex, solicită Consiliului amânarea pronunțării unei decizii în cauza supusă judecății cu un termen rezonabil, ulterior datei la care îi va fi asigurat accesul la dosarul cauzei, astfel încât să poată beneficia de dreptul legal de a formula concluzii scrise.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a luat însă act de renunțarea la contestația formulată de SC Pag Building Expert SRL, în contradictoriu cu municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente".

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
Yellow Power Source SRL

Firma a fost înființată în 2013 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7112 - Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.


Pentru 2022 a raportat o cifră de afaceri 1.817.151 lei, profit de 913.703 lei și un singur angajat.

Asociat unic și administrator este Elvin Omer .

Firma figurează cu alte 2 contracte din achiziții publice.
 
Vă reamintim, anul trecut, Primăria Constanța a atribuit societății Yellow Power Source un contract de 807.478 de lei cu TVA  pentru lucrări de reparații mobilier urban în municipiu.

Anul acesta, Primăria Constanța i-a mai atribuit contractul pentru lucrări de reparații ale instalațiilor  fântânii cinetice din parcul de la Gara Constanța.

Constantin Lucaci (n. 7 iulie 1923, Bocșa Română, Caraș Severin - d. 20 iulie 2014), sculptor și profesor de sculptură român, laureat al Premiului Herder în 1984 este cel care a realizat Fântâna Cinetică din Parcul de la gară din Constanța, inaugurată în anul
Valoarea contractului de reparații ale instalațiilor fântânii se ridică la 544.019.89 de lei cu TVA.
 
Despre PAG Building Expert SRL

Firma este fondată în anul 2011, iar pe anul fiscal 2022 societatea a declarat 15 salariați, o cifră de afaceri de 2,77 milioane lei și un profit de 138.869 lei. Sediul social este pe strada Cocorului nr. 13, Techirghiol, județul Constanța. Asociați în firmă sunt Peter Gherghina – 99,98% și Alexandru Gherghina – 0,02%. Peter Gherghina deține și calitatea de administrator al firmei.
 
Peter Gherghina mai este asociat unic în PAG Metal Structures, PAG Construcții Montaj SRL, PAG Construcții Civile Industriale și Agricole SRL și Cinemax SRL.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Știri din Constanța În plin sezon estival, licitația de punere în funcțiune și întreținere a fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale din municipiul Constanța, contestată la CNSC

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii