Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a scos la licitaţie proiectarea şi construcţia Autostrăzii Cernavodă - Medgidia

ro

11 Jun, 2011 01:00 1873 Marime text
autostrada_-_autostrada_4.jpgIeri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA a publicat în SEAP anunţul privind proiectarea şi construcţia autostrăzii Cernavodă - Medgidia, pe o lungime de 20,491 km. Suma totală pe care CNADNR SA a pus-o la bătaie este de 726.212.274,82 de lei, fără TVA.

La începutul lunii aprilie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat contractul cu firma franceză Colas şi a demarat procedurile pentru căutarea unui nou constructor al tronsonului de autostrada Cernavodă - Medgidia. Ieri, în SEAP a apărut anunţul de participare pentru această licitaţie, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 28 iulie, ora 16.30, deschiderea ofertelor urmând a avea loc pe 29 iulie, ora 9.00, la sediul CNADNR SA. Durata contractului de achiziţie publică este de 39 de luni (dintre care 15 luni proiectarea şi execuţia lucrării, de la data de începere a lucrărilor, plus minim 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor). Participanţii la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de 14.524.245 de lei sau 3.458.153,58 euro şi o alta de bună execuţie de 10% din valoarea de contract acceptată.

Firmele participante trebuie să dovedească faptul că cifra medie de afaceri globală a ofertantului pe ultimii trei ani trebuie să fie mai mare de opt sute de milioane de lei.
Ofertantul trebuie să demonstreze că dispune sau are acces la lichidităţi, linii de credit sau la alte instrumente financiare în valoare de minim 200.000.000 de lei sau echivalent, pentru o perioada de trei luni, sumă suficientă pentru a acoperi cheltuielile cu construcţia în cadrul contractului. Cât despre capacitatea tehnică, ofertantul trebuie să demonstreze că a executat în ultimii cinci ani cel mult două proiecte/contracte de lucrări de construcţie în domeniul infrastructurii de transport rutier, în care participarea ofertantului la acestea să fi fost în valoare totală cumulată de minim 500.000.000 de lei fără TVA, din care cel puţin un proiect/contract trebuie să fie de construcţie nouă autostradă, drum naţional sau drum expres.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii