Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanitas spune „nu" reducerilor salariale

ro

24 Nov, 2009 01:52 1007 Marime text
Liderii Federaţiei nu sunt de acord cu zilele neplătite din Sănătate şi ameninţă că vor face tot ceea ce este posibil pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Legea 329/2009 încă dă mari bătăi de cap sindicaliştilor de la Sanitas. Aceştia resping categoric reducerea cu 15.5% a cheltuielilor de personal şi obligarea salariaţilor de a-şi lua zile de concediu neplătit.

Potrivit preşedintelui Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, şi deficitul mare de personal, şi extinderea pandemiei de gripă nouă au dus la luarea acestei decizii.

Mai mult, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a solicitat tuturor reprezentanţilor din unităţile sanitare din ţară să nu semneze niciun document cu administraţia prin care acceptă intrarea în concediu forţat a salariaţilor şi implicit diminuarea drepturilor salariale. La fel ca şi celelalte unităţi sanitare din ţară, şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) măsura deja a început să fie pusă în aplicare.

Preşedintele Sanitas Constanţa, Nicolea Manea, a declarat că Ministerul Sănătăţii a fost sesizat cu privire la faptul că managerul SCJU nu a ţinut cont de recomandările sindicaliştilor şi că reducerea de 15.5% reprezintă şase zile şi jumătate de concediu, nu opt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii