Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Săptămâna Verde” în Centrul de Informare și Educație Ecologică Tulcea al ARBDD

ro

28 Oct, 2024 11:19 132 Marime text
Sursa foto: ARBDD




 
  • Programul educațional „Săptămâna Verde” continuă și în acest an școlar, în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în toate unitățile de învățământ din țară.
 
Săptămâna trecută , între 21 - 25 octombrie 2024, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a găzduit și susținut activități de educație ecologică, primind vizita a peste 220 elevi, însoțiți de cadre didactice de la școlile din municipiul Tulcea.

Vizitele au avut ca scop participarea la activități educaționale (prezentări, filme, discuții etc.) pentru creșterea gradului de conștientizare a tinerei generații asupra necesității protejării mediului înconjurător și prevenirii schimbărilor climatice, potrivit unui anunț  al ARBDD.

„Copiii au primit informații cu privire la geneza Deltei Dunării, biodiversitatea din Rezervația Biosferei Delta Dunării, unicitatea și valorile universale ale Rezervației, dezvoltare durabilă, cât și despre proiectele pe care Administrația Rezervației le desfășoară pentru conservarea unor specii periclitate etc. Toate informațiile oferite au fost adaptate fiecărei categorii de vârstă”, precizează ARBDD.

De asemenea, s-a pus accent pe colectarea selectivă a deșeurilor și abordarea unui comportament responsabil în vederea obținerii unui mediu sănătos.

Totodată, în această perioadă, un grup de elevi însoțiți de cadre didactice au efectuat o vizită la sediul ARBDD în cadrul programului național „Școala altfel”, prilej cu care a fost prezentată rezervația și meseria de ranger/inspector ecolog în RBDD, ca și orientare profesională a elevilor aflați spre finalul ciclului gimnazial.
 
 
 
 
Citește și
Licitații Tulcea Investiție pentru reconstrucție ecologică! Câți bani sunt puși în joc și cine și-a adjudecat contractul de la ABRDD (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii